Live

19.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Απογραφή 2021: Μετά τον κορονοϊό, τη μάσκα και το εμβόλιο τώρα και...

Απογραφή 2021: Μετά τον κορονοϊό, τη μάσκα και το εμβόλιο τώρα και αρνητές… απογραφής

Οι νεκροί του κορονοϊού ήταν… ηθοποιοί, η μάσκα είχε «τσιπάκι» και το εμβόλιο είναι «μπόλι».

Οι συνωμοσιολόγοι αρνητές όμως επεκτείνονται πλέον και εκτός κορονοϊού ακόμα και για την απογραφή πληθυσμού.

Μετά τους αρνητές του κορονοϊού οι αρνητές απογραφή. Και όμως υπάρχουν πολίτες που αρνούνται την απογραφή πληθυσμού, θεωρώντας ότι κάτι… περίεργο βρίσκεται πίσω από αυτό.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Μέσω αυτής της διαδικασίας γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια. Παράλληλα συγκεντρώνονται δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στάγασής του.

apografi1

Οι αρνητές της απογραφής

Σε μικρότερο βαθμό από εκείνον των ανθρώπων που αρνούνται την πανδημία ή την αντιμετώπισή της, εμφανίζονται οι αρνητές της απογραφής. Φαινόμενο που δεν υπήρξε στην προ δεκαετίας διαδικασία.

«Προσοχή γυρνάνε και λένε ότι κάνουν απογραφή ενημερωμένοι πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή πόσα άτομα υπάρχουν. Καρατσεκάρισμα για ελέγχους ανεμβολίαστων ώστε κατόπιν θα αποστέλνονται κοινωνικοί λειτουργεί πιθανά δικηγόροι, αστυνομία. Μην αφήνετε κανέναν να μπει στην οικία σας και μην δίνετε καμία πληροφορία και προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν» έγραφε μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο FB.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος σημείωνε «τα στοιχεία τα κρατάμε μόνο εμείς σε ατομικό επίπεδο. Δε τα λαμβάνει καμία υπηρεσία. Για εμάς είναι ζήτημα επαγγελματισμού το στατιστικό απόρρητο».

Ακόμα και στις συχνές ερωτήσεις στην ίδια την σελίδα της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την απογραφή υπάρχει η ερώτηση «Γιατί ρωτάτε για τα παιδιά μας; Θα μας τα πάρετε;».

Image

 

paidia

ΠΗΓΗ www.dikaiologitika.gr

Image
Προηγούμενο άρθροΤα πλοκάμια της Μέδουσας «χτύπησαν» το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο: Μπαράζ ασκήσεων ισχύος Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο
Επόμενο άρθροΔυναμική παρουσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη