ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ: 

Απολογισμός Σύσκεψης της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, της 31-5-2020.

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 12:30 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, με θέμα τη χάραξη στρατηγικής και τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών, που αφορούν το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας, της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου. 

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου, οι βουλευτές Έβρου κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμετζόπουλος, Σταυρός Κελέτσης και η κα Αναστασία Γκαρά,  ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α.Μ.Θ. κ. Κώστας Βενετίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τοκαμάνης Χρήστος, Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δημητρίου Κων/νος, Σκίνδρης Θεόδωρος και ο Καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Κων/νος Βαφειάδης, προεδρεύοντος του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.

Κατά τη σύσκεψη, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη Νοσηλευτική Σχολή. H επιτροπή συμφώνησε ότι άμεσα θα πρέπει να προγραμματιστεί επίσκεψη στην Υπουργό Παιδείας, με αντιπροσωπεία η οποία θα αποτελείται από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ΙΜΔΟΣ, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Βουλευτές του Ν. Εβρου, τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ Α.ΜΘ. και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου,  με κύρια θέματα την:

  • Άμεση αύξηση αριθμού εισακτέων
  • Εύρυθμη λειτουργία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
  • Επίσπευση διαδικασιών για ορισμό μόνιμων καθηγητών και μελών ΔΕΠ
  • Άμεση προαγωγή του Παραρτήματος σε Tμήμα και η οριστική υπαγωγή σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα, με ταυτόχρονη πρόταση για ίδρυση δεύτερου παρεμφερούς τμήματός στο Διδυμότειχο.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν ομόφωνα και συνυπογράφονται ως ακολούθως. 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Προηγούμενο άρθροΕπιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Γερβασίου Σαρασίτη
Επόμενο άρθροΤο «άγρυπνο μάτι» στα σύνορα του Έβρου που βλέπει στην Τουρκία (Βίντεο)