Με το πέρας των πανηγυρικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου θα ήθελα να κάνω μία μικρή και συνοπτική ανασκόπηση.

Εκκλησία, Δήμος, Αρμόδιες υπηρεσίες, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί φορείς καθώς και οι Κάτοικοι του οικισμού, αποδείξαμε για μια ακόμη χρόνια πως όλοι μαζί, με συνεργασία και συνέργεια μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Για μια ακόμη φορά, αποδείξαμε ότι σε αυτή την δύσκολη χρονικά συγκυρία για την χώρα μας, εμείς εδώ στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μαΐστρου προοδεύουμε, νοικοκυρευόμαστε και ατενίζουμε με αισιοδοξία και με όραμα ένα λαμπρό μέλλον, βλέποντας και τα στατιστικά στοιχεία να μας δείχνουν πως χρόνο με τον χρόνο υποδεχόμαστε όλο και περισσότερους επισκέπτες στον οικισμό μας.

Ξεκινώντας με τις Θρησκευτικές ακολουθίες όπου είναι και το βασικότερο κομμάτι των ημερών, εξάλλου με βάση το πρόγραμμα των ακολουθιών υλοποιούνται όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες στον οικισμό, για μια ακόμη χρόνια χιλιάδες οι πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας μας και όχι μόνο, κατέφθασαν να προσκυνήσουν την χάρη της προσφιλούς και θαυματουργού Αγίας Μαρίνας και το ιερό της λείψανο. Σε συνεργασία με τους Ιερείς και τους επιτρόπους της ενορίας μας, οργώθηκαν όλα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, βοηθώντας στην ομαλή ροή των πιστών.

Στο πολιτιστικό κομμάτι, ξεκινώντας όπως και κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα με εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Μαΐστρου στείλαμε ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας προς τον άγνωστο πάσχοντα ασθενή, καθώς καταφέραμε να συλλέξουμε μέσα σε λίγες ώρες 19 φιάλες αίματος για τις πολλές και σημαντικές ανάγκες της ομάδας μας και του νοσοκομείου.

Συνεχίσαμε με τις μουσικές βραδιές, καθημερινά πλήθος κόσμου αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας, γλέντησε και χόρεψε στην δροσιά των πλατανιών. Τα Διοικητικά Συμβούλια ,τα μέλη, οι φίλοι και οι Εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου και του Αθλητικού Ομίλου Μαϊστρου έδωσαν για μια ακόμη χρονιά τα διαπιστευτήρια τους και έδειξαν το μεράκι τους, αναβαθμίζοντας χρόνο με τον χρόνο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την ηχητική κάλυψη αλλά και την άρτια οργάνωση και εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών.

Στο κομμάτι της εμποροπανήγυρης με τα τόσα αρνητικά σχόλια και προβλήματα των τελευταίων χρόνων, καταφέραμε επιτέλους και βάλαμε τάξη. Για πρώτη φορά φέτος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και την Ελληνική Αστυνομία , νοικοκυρέψαμε και επανασχεδιάσαμε από την αρχή την ανάπτυξη των μικροπωλητών, κάνοντας τον χώρο ευχαριστώ τόσο για τους ίδιους όσο και για τους επισκέπτες, η ύπαρξη συνδυασμένων μέτρων ασφάλειας (με ιδιωτική ασφάλεια security) στον χώρο διασφάλισε σε επιθυμητό βαθμό την ασφάλεια των επισκεπτών και την ομαλή διεξαγωγή της εμποροπανήγυρις, βελτιώσαμε την υγιεινή του χώρου με σημεία υδροληψίας και με την τοποθέτηση χημικών τουαλετών, τοποθετήσαμε ανά 15 μέτρα κάδους ανακύκλωσης και σύμμεικτους, ενώ πραγματοποιούνταν τακτικοί έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα στις άδειες των μικροπωλητών για την πάταξη του λαθρεμπορίου, τέλος καταφέραμε με όλα τα παραπάνω να μειώσουμε τα απορρίμματα και τις εργατοώρες του προσωπικού και μηχανημάτων του Δήμου για την αποκατάσταση της καθαριότητας του χώρου περίπου κατά 60%, καθώς τα τελευταία χρόνια γινόταν μια μάχη ημερών για να επανέλθει ο χώρος αναψυχής του πλατανότοπου στην αρχική του μορφή.

Κλείνοντας για μια ακόμη χρονιά δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό πρόβλημα στην φιλοξενία και στο πέρασμα των χιλιάδων αυτοκινήτων και επισκεπτών μέσα από τον οικισμό καθώς οργανώθηκαν και δημιουργήθηκαν θέσεις παρκινγκ πλησίον της εκκλησιάς αλλά το σπουδαιότερο ήταν η μεγάλη αγκαλιά και το ιδιαίτερο καλωσόρισμα από τους κατοίκους στην πάντα φιλόξενη Μαΐστρο.

Να σας ευχαριστήσω όλους για την συνεργασία, η Αγία Μαρίνα να βοηθάει όλο τον κόσμο και να μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε με την ίδια προσπάθεια, την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο αυτό το σπουδαίο έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον οικισμό μας.

Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Κουκουράβα, Γεωργιο Παντελιδη και Χρηστο Ζιώγα, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ, καθώς και όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Διοίκηση και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολη, τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς υπαλλήλους για την άριστη συνεργασία και τέλος τον υπεύθυνο της Luncheon Meat Έβρου “Υφαντής” κ. Χρήστο Γκοτσίδη.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό.
Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Κ. Αλεξανδρούπολης
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου

Προηγούμενο άρθροΜε κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον οικισμό Μαΐστρου Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΕπίγειος ψεκασμός κατά των κουνουπιών στις Φέρες