Με το Μετάλλιο Α’ Τιμής, την υπέρτατη τιμή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τιμήθηκε η Αρχαιολόγος και Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, κα Πολυξένη Τσατσοπούλου-Καλούδη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Η κα Τσατσοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας. Από το 1979 έως το 1982 εργάστηκε στη ΙΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων. Το 1983 τοποθετήθηκε στην ΙΘ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θράκης.  Από το 2014 που ανέλαβε τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων στον Έβρο, ασχολήθηκε με τη μελέτη της τοπογραφίας και χωροθέτησης των αρχαίων ελληνικών πόλεων της παραλίας του Ν. Έβρου, τη διερεύνηση της πορείας της αρχαίας Εγνατίας οδού στο χώρο της Θράκης, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης, όπου και εντοπίζεται η κύρια ανασκαφική της δραστηριότητα.

Έλαβε μέρος με εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, συμπόσια και αρχαιολογικές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Τα Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων, εγκυκλοπαίδειες καθώς σε ελληνικά και ξένα αρχαιολογικά περιοδικά. Πραγματοποίησε τη συγγραφή  δύο αρχαιολογικών οδηγών για τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης και την αρχαία Εγνατία, όπως επίσης δημοσίευσε με ομάδα των συνεργατών της το σύνολο των ευρημάτων του ιερού του Απόλλωνα στη Ζώνη.

Με το πέρας της τελετής ακολούθησε παρουσίαση του έργου της τιμώμενης από την ίδια, μέσα από την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν την επί της ουσίας συμβολή της κας Τσατσοπούλου στη διερεύνηση της πορείας της αρχαίας Εγνατίας οδού και στην ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ζώνης.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Πέτροβιτς: “Όλα δείχνουν ότι ο Νομός Έβρου θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”
Επόμενο άρθροΣεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός: “Θα συνεχίσουμε τις ενέργειες ώστε να επιστρέψουν οι 2 στρατιωτικοί”