Απονομή Μεταλλίου Α΄ Τιμής από το Δήμο Αλεξανδρούπολης στον Δρ. Κλασικής Αρχαιολογίας Ανασκαφέα Αρχαίων Σταγείρων, κ. Κωνσταντίνο Σισμανίδη .

Με την υπ.αρ. 502 /2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, θα απονείμει Μετάλλιο Α΄ Τιμής στον κ. Κωνσταντίνο Σισμανίδη Δρ. Κλασικής Αρχαιολογίας Ανασκαφέα Αρχαίων Σταγείρων, για την επιστημονική και κοινωνική προσφορά του, την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Κωνσταντίνο Σισμανίδης Γεννήθηκε στον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης . Αφού τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Αλεξανδρούπολη , πήρε πτυχίο από το Τμήμα Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ . Το 1980 εισήλθε , ύστερα από εξετάσεις , στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και υπηρέτησε κατά τα πρώτα έτη στο Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης και στην 18η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής. Κατά τα επόμενα 30 χρόνια υπηρέτησε , ως Αρχαιολόγος Α΄ , στην 16η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης . Κατά το 1986 -1987 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λοζάνη της Ελβετίας , με υποτροφία του εκεί Πανεπιστημίου . Το 1990 πήρε με «άριστα» το διδακτορικό του δίπλωμα , με θέμα ¨κλίνες και κλινοειδείς κατασκευές των μακεδονικών ταφών¨ .

Διενέργησε ανασκαφές σε πολλές θέσεις των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής , με σημαντικότερες εκείνες στη πόλη της Θεσσαλονίκης , στην αρχαία Ποτίδαια και Κασσάνδρεια , στην Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης , στην αρχαία Σκιώνη και στα αρχαία Καλίνδοια . Κατά τη δεκαετία 1990-2000 , ανέσκαψε συστηματικά στα Αρχαία Στάγειρα , όπου αποκάλυψε, εκτός των πολλών άλλων, και τον τάφο του Αριστοτέλη ο οποίος ανακοινώθηκε πρόσφατα στο Διεθνές Συνέδριο .

Δημοσίευσε αρκετά βιβλία και πολλές μελέτες του σε επιστημονικά περιοδικά , συμμετείχε με επιστημονικές του ανακοινώσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια , ενώ έδωσε και πολλές διαλέξεις με θέματα κυρίως από τις ανασκαφές που διενέργησε.

Προηγούμενο άρθρο13η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών και Μελισσοκόμων
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις στη Σαμοθράκη για την Πανσέληνο του Αυγούστου