Βρέθηκε η «χρυσή τομή» και το Ελληνικό ποδόσφαιρο… λυτρώνεται από το καταστροφικό ενδεχόμενο του «Grexit». Όπως ανέφερε ο Κώστας Κουτσοκούμνης ΕΠΟ και Υφυπουργός δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την επανεκκίνηση του Κυπέλλου!

Ο κ. Κουτσοκούμνης κατά την έξοδο του από το Υπουργείο ανέφερε πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέχρι την Παρασκευή θα αιτηθεί στο ΣτΕ να μην γίνει η προσφυγή και παράλληλα θα ζητήσει από τον κ. Κοντονή να συνεχιστεί ξανά το Κύπελλο Ελλάδος! Ο Υφυπουργός από την μεριά του δεσμεύτηκε να κάνει δεκτή αυτή την αίτηση, αφού πρώτα θα έχει μεταφέρει στον Πρωθυπουργό τον τρόπο που θα εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων.

Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση για επιστροφή των ανθρώπων της FIFA και της UEFA από την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να σχηματιστεί επιτροπή ελέγχου για ότι αφορά την ΕΠΟ και να εναρμονιστεί το κανονιστικό της πλαίσιο με αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ σε βάθος χρόνου, από την 1η Ιουλίου και έπειτα, να υπάρξει νέα επιτροπή δεοντολογίας, αλλά και νέοι κανονισμοί. Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, θα γίνει άμεσα έλεγχος και για όλα τα πρόσωπα που διώκονται και έχουν νομικές εκκρεμότητες.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή του Κυπέλλου, στη συνεδρίαση ειπώθηκαν αρκετές «φόρμουλες» και είναι πιθανόν να γίνουν όλα τα ματς χωρίς κόσμο, ενώ στον τελικό ενδέχεται να σφυρίξει ξένος διαιτητής. Όπως τόνισε ο Κουτσοκούμνης τα ζητήματα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την FIFA και θα αποφασιστούν κατόπιν επικοινωνίας της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο.

Πηγή: gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθρο«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ»
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ενημέρωσης με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή κ. Νίκο Λυγερό, στην Αλεξανδρούπολη