Σαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης – 18 χρόνια εγκαταλειμμένο το παλιό Νοσοκομείο

Το ρεπορτάζ εκείνης εποχής έγγραφε:

Το νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εγκαινίασε σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας.

Οι εργασίες ανέγερσης του νοσοκομείου ξεκίνησαν το 1996 και ολοκληρώθηκαν το 2003, ενώ προς το παρόν αξιοποιείται μέρος της υποδομής του. Εχει δυναμικότητα 673 κλινών και για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του διατέθηκαν εθνικοί και κοινοτικοί πόροι, ύψους 88 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, εντός του 2003 το νοσοκομείο θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό το προσωπικό του με καθηγητές Ιατρικής, μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ θα αξιοποιηθούν και οι εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης  συμβάλοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης

Ανακοίνωσε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα παραδοθούν τα νέα νοσοκομεία στις Σέρρες, τον Πύργο, τα Γρεβενά, το Αργος και τη Θήβα. Επίσης μέσα στο α εξάμηνο του 2003 θα λειτουργήσουν 50 νέες μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν οι υπουργοί Υγείας Κώστας Στεφανής, Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασαχλίδης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Σοφιανός, ο περιφερειάρχης Ανατολικής . Μακεδονίας-Θράκης Αρης Παπαδόπουλος, ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, βουλευτές, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Ανθιμος και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

O εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ.Ρουσόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- στις προγραμματικές του δηλώσεις, τον Απρίλιο του 2000, ο κ. Σημίτης δεσμευόταν ότι «μέσα στο 2000 τίθενται σε λειτουργία τα νέα νοσοκομεία Ρόδου, Χανίων, Καλαμάτας, Σερρών και Αλεξανδρούπολης».

«Σήμερα, με τρία χρόνια καθυστέρηση, ο κ. Σημίτης εγκαινίασε, επιτέλους, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και επανεξήγγειλε τη λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών», είπε ο κ. Ρουσόπουλος, καταλήγοντας: «Μετά τη σημερινή εμφάνιση του κ. Σημίτη δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε αγνοεί, είτε σκοπίμως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι, για μια ακόμη φορά, απέδειξε την αναξιοπιστία του».

πήγες: καθημερινή – in.gr

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης – 18 χρόνια εγκαταλειμμένο το παλιό Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΓιάννης Ζαμπούκης: “Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με αυτή την πολλαπλή διάκριση συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ευφυών, βιώσιμων και καινοτόμων Δήμων της Ελλάδας”