Με αφορμή την αποφυγή επανάληψης φαινομένων κατάρρευσης επικίνδυνων, εγκαταλελειμμένων κτηρίων, όπως της τραγωδίας στη Σάμο με την απώλεια δύο νέων παιδιών και βάσει του σχετικού σχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ρωτήθηκε χθες ο Δήμαρχος στο διαδικτυακό Δημοτικό Συμβούλιο, τι ενέργειες έχουν γίνει;

Το συμπέρασμα ήταν ότι: 

Ο Δήμος Σουφλίου εκτός από ουραγός στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, είναι ουραγός και στο σχέδιο κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτηρίων, το οποίο σχέδιο, θα εκτελεστεί με δημόσιους πόρους, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και επαρκές πλέον νομοθετικό – θεσμικό πλαίσιο. 

Να θυμίσω ότι γειτονικοί Δήμοι έχουν ήδη αποπερατώσει την καταγραφή τους, όπως η Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο με 399 και 47 κτήρια αντίστοιχα και περιμένουν την τελική έγκριση, για να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των επικίνδυνων κτηρίων.

Ο Δήμαρχος στο χθεσινό διαδικτυακό Δημοτικό Συμβούλιο ομολόγησε την αποτυχία του και σ’ αυτόν τον τομέα, ότι δηλ. δεν έχουν καταγραφεί τα ετοιμόρροπα κτήρια.  

Τον πληροφορούμε ότι μέχρι αυτήν την στιγμή έχουν καταγραφεί πανελληνίως πάνω από 12.000 ετοιμόρροπα κτήρια και στον Δήμο Σουφλίου υπολογίζουμε άνω των 150 τα προς κατεδάφιση.

Απόστολος Δαβής

Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου

Προηγούμενο άρθροΝατάσα Γκαρά: “Καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου”
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΑ: Ξεκίνησαν οι αποκαταστάσεις βατότητας με ασφαλτικό στην Μάκρη