Ανακοίνωση Απόστολου Πάνα, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής

Άλλο ένα μέτρο εις βάρος των πληττώμενων από την κρίση της πανδημίας αγρότες, που αυξάνει το κόστος παραγωγής και μειώνει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο το εισόδημά τους και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους έλαβε ξαφνικά με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Με πρόσχημα το πράσινο τέλος στο diesel κίνησης, το οποίο χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αγρότες και οι υπόλοιποι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, αυξάνεται κατά 30 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή γύρω στα 3 λεπτά το λίτρο, όπερ σημαίνει ότι στην αντλία η επιβάρυνση για τον παραγωγό θα ανέλθει στα 3,5 με 4 λεπτά ανά λίτρο, δεδομένου ότι υπάρχει ΦΠΑ 24% στα καύσιμα και θα ισχύει αρχής γενομένης από 1/1/2021.

Από εκεί που οι αγρότες περίμεναν υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας για επαναθεσμοθέτηση της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, πλέον καλούνται να επωμιστούν ακόμα ένα φόρο.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον αγροτικό κόσμο ως φτωχό συγγενή, επιβεβαιώνοντας κάθε ημέρα ότι σκέφτεται και υλοποιεί χωρίς σχεδιασμό.

Προηγούμενο άρθροΜαρία Μανάκα προς Δήμο Διδυμοτείχου: Αξιοποιήστε το πρόγραμμα ανίχνευσης κορονοϊού που συντονίζει η συμπολίτισσα μας Χρυσή Λασπίδου
Επόμενο άρθροΗ Δαδιά τιμάει τον Άγιο Νικόλαο