ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ.

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ.

Στην παρακάτω απόφαση καταδίκης συνολικά της φασιστικής – ναζιστικής ιδεολογίας, με αφορμή πρόσφατες εξελίξεις, κατέληξε το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αλεξανδρούπολης στην τελευταία συνεδρίαση του. Η απόφαση έχει ως εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΜΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, καλεί τους φοιτητές της Σχολής, με αντίστοιχη προσπάθεια που γίνεται στους συλλόγους φοιτητών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της αγωνιστικής δράσης, κάθε απαράδεκτη προσπάθεια εξίσωσης των αγώνων με τη φασιστική δράση.

Τα τελευταία γεγονότα και η απαράδεκτη ενέργεια του καθηγητή του Δ.Π.Θ. του τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Γ. Παύλου, να προχωρήσει σε κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελέα Ξάνθης για «κλίμα φόβου και τρομοκρατίας» καταγγέλλοντας 9 συμφοιτητές μας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επικίνδυνες το τελευταίο διάστημα για το λαό εξελίξεις. Οι εξελίξεις αυτές δεν αφορούν μόνο το Πανεπιστήμιο. Έχουν στο στόχαστρο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας. Άλλωστε δεν είναι καινούργια τακτική να στοχοποιούνται οι αγώνες και οι διεκδικήσεις την περίοδο που νέα αντιλαϊκά σχέδια και μέτρα μπαίνουν στο τραπέζι.

Ακριβώς την ίδια ώρα γενικεύεται η προσπάθεια τρομοκρατίας και καταστολής. Αρκεί στα παραπάνω γεγονότα να προσθέσουμε το γεγονός ότι και η σημερινή Κυβέρνηση της δήθεν «αριστεράς» διώκει από αγρότες, μέχρι και μαθητές που συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις αξιοποιώντας μετεμφυλιακούς νόμους περί «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων»!!!!! Αντίστοιχα ότι με την ανοχή της κυβέρνησης προωθείται η καταδίκη του Δημάρχου Πάτρας για την άρνησή του να παραχωρήσει χώρο στους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής. Δεν πάει καιρός από τις διώξεις συνδικαλιστή της ΚΟΜΟΤΕΞ για εναντίωση στα σχέδια της εργοδοσίας.

Είναι καθαρό πως η προσπάθεια στοχοποίησης των αγώνων, απαγόρευσης της δράσης και των διεκδικήσεων δεν αφορά μόνο το Πανεπιστήμιο. Στο βαθμό που θα εντείνεται η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, θα ενισχύονται τα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας.

Οι φασιστικές – ναζιστικές αντιλήψεις είναι όπλο του συστήματος σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι γνωστές οι ομάδες ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών μορφωμάτων που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις απέναντι σε απεργούς, σε εργαζόμενους και στην πόλη μας μέχρι και σε μαθητές που οργανώνουν την αγωνιστική διεκδίκηση.

Οι απόψεις τους δηλητηριάζουν τα μυαλά της νεολαίας και του λαού, έχουν σα στόχο να μας κλείσουν τα μάτια απέναντι στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων μας. όταν οι Χρυσαυγίτες φωνάζουν «για τα άρρωστα προσφυγόπουλα» κρύβουν το γιατί κάποιος γίνεται πρόσφυγας, το ποιος διεξάγει αυτόν τον πόλεμο και για ποιανού τα συμφέροντα, γιατί φτάνει στο σημείο να μην έχει να φάει.

Κρύβουν ότι η ρίζα των προβλημάτων των προσφύγων είναι κοινή με τα δικά μας προβλήματα.

Οι φασιστικές – ρατσιστικές απόψεις είναι εχθρικές για τις διεκδικήσεις μας.

Είναι το καλύτερο στήριγμα των καπιταλιστών. Τους βγάζουν λάδι.

Διόλου τυχαία και οι ενέργειες του συγκεκριμένου καθηγητή πάνε χέρι – χέρι με τις φασιστικές και ρατσιστικές – ξενοφοβικές του απόψεις. Συγκεκριμένα οι ξενοφοβικές του απόψεις πως «επιδιώκουν την αντικατάσταση των Ελλήνων της Ελλάδας με πρόσφυγες Ασιάτες Αφρικανούς ή ό,τι άλλο και διωγμό των Ελλήνων», πως η παραμονή στην Ελλάδα «λαθρομεταναστών σημαίνει μέγιστο δημογραφικό κίνδυνο και υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας», και πως «ενέχει θανάσιμους κινδύνους για τους Έλληνες»,

ενισχύουν το ναζιστικό δηλητήριο που έβγαζαν οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής που με τα ίδια επιχειρήματα και επικεφαλής το Ι. Λαγό, έφτυναν 7χρονα παιδιά στο Πέραμα γιατί δεν κάθισαν να πεθάνουν στη χώρα τους.

Οι απόψεις αυτές όμως δεν απαντάνε αν αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για τα Πανεπιστήμια μας τότε γιατί το Δ.Π.Θ. έχει 70% μικρότερο προϋπολογισμό την τελευταία 6ετία; Γιατί την ίδια ώρα οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί με πάνω από 100δις;

Τέτοιες απόψεις και ενέργειες δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια μας, στα σχολεία μας, στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς μας! Δε μπορούν να γίνονται ανεκτές από το λαό, που διεκδικούν καλύτερους όρους μόρφωσης και ζωής.

Καθόλου τυχαία δε γίνονται όλα αυτά τη στιγμή που είναι διακηρυγμένος στόχος όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε σύμπλευση με τη στρατηγική της ΕΕ ένα Πανεπιστήμιο «καθαρό για μπίζνες» τότε η όποια αγωνιστική δραστηριότητα αποτελεί αγκάθι.

Ταυτόχρονα οι δήθεν «επιστημονικές» απόψεις του τμήματος των ΜΠΔ περί «καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται» – που αποτελεί επίσημη πολιτική όλων όσων ασκούν πρώτα απ’ όλα την εργοδοτική βία στους χώρους δουλειάς – δίνει το καλύτερο πάτημα να εξαπλώνεται το ρατσιστικό δηλητήριο, να εξισώνεται ο αγώνας και η διεκδίκηση με την καταστολή.

Όσοι το διατυπώνουν μας λένε ότι ο λαός που πήρε τα όπλα την περίοδο της κατοχής για να παλέψει ενάντια στο φασισμό μάλλον πρέπει να καταδικαστεί για αυτή του την πράξη…..

Ξεχνάνε ότι :

«Για να μπορείτε να καθόσαστε εδώ: τόσο αίμα

χύθηκε. Μπορεί να το ξεχάσετε να επιθυμείτε.

Να ξέρετε τούτο μοναχά: σ’ αυτά τα καθίσματα καθότανε άλλοι

πιο μπροστά από σας

που αργότερα καθίσανε πάνω στο σβέρκο των ανθρώπων.

Επαγρυπνείτε!»

Απαιτούμε:

* Καμία δίωξη συμφοιτητών μας για τη συνδικαλιστική δράση μέσα στα πανεπιστήμια! Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις στους 9 συμφοιτητές μας

* Εναντιωνόμαστε στις διώξεις συνδικαλιστών – εργαζομένων στην ΚΟΜΟΤΕΞ αλλά και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης από την κυβέρνηση κα τους μηχανισμούς της

* Αντιπαλεύουμε κάθε ρατσιστική/ξενοφοβική δράση και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-θύματα του πολέμου που με ευθύνη της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και από θύματα κατηγορούνται ως θύτες. Δεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας και στα πανεπιστήμια αν χρειαστεί.

* Να αρθεί η κατάπτυστη απόφαση του τμήματος των ΜΠΔ»

Είναι αναγκαίο να ανοίξει σε βάθος η συζήτηση μέσα από τα συλλογικά όργανα του κινήματος, μέσα σε Διοικητικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις εργατικών σωματείων, χώρων δουλειάς και εκπαίδευσης, να μην περνάνε τέτοιες λογικές που μόνο εχθρικές είναι απέναντι στα εργατικά λαϊκά στρώματα και τα

παιδιά τους. Παράλληλα οξύνουμε τη δράση μας σε κάθε χώρο για την απομόνωση κάθε είδους φασιστοειδών και της λογικής τους.

Προηγούμενο άρθροΒασικές ελλείψεις στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης & Σαμοθράκης (Διαχρονικές ευθύνες) (του Ν.Παπανικολόπουλου)
Επόμενο άρθροΟ θρίαμβος του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα. (του Δ.Μακροδημόπουλου)