Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, μίλησε για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς και τα μέτρα που πρέπει

«Από αύριο Δευτέρα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, την Κρήτη και την Εύβοια», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «για τις σιδηροδρομικές γραμμές, τα ΚΤΕΛ επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων στο 50%. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Ενθαρρύνεται η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών όπου είναι εφικτό. Πρέπει να τηρείται το μέτρο της απόστασης. Επίσης οι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνά τους χώρους αναμονής».

Τι ισχύει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

-Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

-Όπου υπάρχουν γέφυρες επιβίβασης, η επιβίβαση γίνεται μόνο από την εμπρόσθια θύρα.

-Όπου είναι εφικτό, οι επιβάτες μετακινούνται από την αίθουσα αναμονής στο αεροσκάφος πεζοί.

-Όπου χρησιμοποιείται λεωφορείο πίστας τηρείται το όριο του 50% της χωρητικότητα του.

-Συσκευασίες με νερό, αντισηπτικό και σνακ βρίσκονται τοποθετημένες στην είσοδο του αεροσκάφους ή στην πύλη επιβίβασης ώστε οι επιβάτες να τις παραλαμβάνουν χωρίς παρέμβαση τρίτου.

-Αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το αεροσκάφος να υποβάλλεται σε καθαρισμό καμπίνας με ενισχυμένο πρόγραμμα αντισηψίας, πριν παραδοθεί για τη συνέχιση των πτήσεων του.

www.lykavitos.gr

Προηγούμενο άρθροΕρωτήματα απευθύνει και διευκρινίσεις ζητά ο Κώστας Κατσιμίγας αναφορικά με το 8ο Θέμα Η.Δ. της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 19-05-2020
Επόμενο άρθροΧρήστος Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει σκέψη για μείωση μισθών και συντάξεων – Έρχεται μείωση ΦΠΑ στην εστίαση