Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Από την Ορεστιάδα ξεκίνησε η δράση «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση»

Από την Ορεστιάδα ξεκίνησε η δράση «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση»

Μέσω της δράσης «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του Αύριο», 1821 σχολεία σε όλη τη χώρα θα εξοπλιστούν με κιτ ρομποτικής, στο πλαίσιο πρότασης πανελλαδικής εμβέλειας του Δήμου Τρικκαίων, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Για τη συμβολική, αλλά και ουσιαστική έναρξη του προγράμματος, καθώς παραδόθηκαν τα πρώτα από το σύνολο των 8.613 κιτ που προβλέπονται στην πορεία υλοποίησης του έργου, επιλέχθηκε η ακριτική Ορεστιάδα, η νεότερη και βορειότερη πόλη της χώρας. Τα κιτ αφορούν σε 332 σχολεία, 45.000 μαθητές και 4.500 εκπαιδευτικούς.

«Το μέλλον είναι εδώ», τόνισε από το 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, με τα κιτ ρομποτικής στα χέρια των μαθητών, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. «Ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, επιστήμες των δεδομένων, αλλάζουν τη ζωή μας. Ως Επιτροπή “Ελλάδα 2021” βάλαμε στοίχημα ότι δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τη νέα γενιά να χάσει το τρένο και γι’ αυτό επιλέξαμε δράσεις που οδηγούν στη μετάβαση της εκπαίδευσης στη νέα εποχή» υπογράμμισε και απευθύνθηκε στα παιδιά: «Να τα χαρείτε, να μάθετε, να πρωτοπορήσετε, να δημιουργήσετε, να διακριθείτε, αυτή θα είναι η ικανοποίηση η δική μας».
Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, εξήρε τη συνεργασία Επιτροπής, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υπουργείου και μίλησε για μία «πρωτοβουλία που μας προετοιμάζει για τα επόμενα μεγάλα βήματα».
«Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να κάνουμε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις» τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
«Μας δίνουν δύναμη αυτές οι πρωτοβουλίες, η παρουσία σας αποδεικνύει ότι δεν ξεχνάτε του ακρίτες» επισήμανε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τα κιτ ρομποτικής με τους μικρούς μαθητές να μιλούν για το Ρήγα Φεραίο, τη Χάρτα, το Θούριο, αλλά και για το αύριο στον κόσμο της ρομποτικής, των επιστημών και των νέων τεχνολογιών.

Exit mobile version