Ένα νέο δρομολόγιο που αναμένεται να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο όσους θέλουν να ταξιδέψουν από την Καβάλα με προορισμό τα ελληνικά νησιά φέρνει, το ερχόμενο καλοκαίρι, η Hellenic Seaways, καθώς μετά το “μπάσιμό” της τον Σεπτέμβριο του… περασμένου έτους στα ακτοπλοϊκά δρώμενα του ΒΑ Αιγαίου με το “Νήσος Μύκονος” η HSW δείχνει διατεθειμένη να παραμείνει έτι περαιτέρω στην περιοχή και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Έτσι, μετά τα δρομολόγια Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου-Άγιος Κήρυκος Ικαρίας-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς και Καβάλα-Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος-Λαύριο, ένα ακόμα δρομολόγιο έρχεται να συνδέσει -από το ερχόμενο καλοκαίρι- την Καβάλα με την Πάτμο, την Νάξο και την Πάρο!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Hellenic Seaways, το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα περνάει κατά σειρά από τα παρακάτω λιμάνια:
Πειραιάς
Πάρος
Νάξος
Πάτμος
Άγιος Κήρυκος Ικαρίας
Βαθύ Σάμου
Χίος
Μυτιλήνη
Λήμνος
Καβάλα

Το πλοίο που θα εκτελεί το παραπάνω δρομολόγιο (για το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κοστολόγιό του, μιας και -απολύτως αναμενόμενα- δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων) είναι το γνώριμό μας“Νήσος Ρόδος”, το οποίο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου εκινείτο στην γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου-Άγιος Κήρυκος Ικαρίας-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς. Το «Νήσος Ρόδος» έχει μήκος 192,5 μέτρα, ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 1987, μπορεί να μεταφέρει 1600 επιβάτες, 750 οχήματα και κινείται με 23 κόμβους.

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει στις 13 Ιουνίου από τον Πειραιά, ενώ η εκτιμώμενη διάρκεια του ταξιδιού αγγίζει τις 28 ώρες (σύμφωνα με το πρόγραμμα της Hellenic Seaways, το “Νήσος Ρόδος” αποπλέει από τον Πειραιά στις 2 το μεσημέρι και καταφτάνει στην Καβάλα στις 6 το απόγευμα της επόμενης ημέρας). Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι το σχετικό δρομολόγιο θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή) από Πειραιά, ενώ η αναχώρηση από την Καβάλα θα γίνεται ως εξής:
από τις 13 ως και τις 28 Ιουνίου κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 8 το βράδυ, και
από τις 29 Ιουνίου ως και τις 25 Αυγούστου (το τελευταίο δρομολόγιο) κάθε Τετάρτη και Κυριακή, 5 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των δρομολογίων και των ωρών αναχώρησης και άφιξης από το κάθε λιμάνι

Από εκεί και πέρα, το “Νήσος Ρόδος” θα επανέλθει στις 12 Σεπτεμβρίου για να κινηθεί στην γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου-Άγιος Κήρυκος Ικαρίας-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς (ως και τις 3 Οκτωβρίου), με το “Νήσος Μύκονος” να πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο (με ενδιάμεσες στάσεις στον Εύδηλο, τους Φούρνους και το Καρλόβασι) όλη την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου.

naxos365.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο Εβρίτης πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θ. Ζηλιασκόπουλος
Επόμενο άρθροΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΩΝ: να σταματήσει αυτή η τραγική κωμωδία με τα συνέδρια των “δημοτικών υπαλλήλων”