Στις 24 και 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία)

Τα εκλεγέντα μέλη του ΔΣ. της ΠΦΠΟ είναι :

🔴Τακτικά μέλη

🔹Ηλιοπούλου Ελένη ,Δημοσιογράφος, δημιουργός του zoosos.gr
🔹Λιάρα Όλγα , Eιδικός Δασικής Προστασίας
🔹Λουκά Ελίνα ,Εκπαιδευτικός-Μαθηματικός
🔹Λύρου Κωνσταντίνα Εκπαιδευτικός BA English Studies Linguistics Forthcoming MA Animal Ethics, Founder: Vegan22Greece
🔹Μπομπολάκη Νατάσα, Συνταξιούχος , Νομικός, Καθηγήτρια Γαλλικών
🔹Νομικού Χριστίνα, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου,Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την αειφορία
🔹Πελεκάνου Νομική , receptionist , Yoga Instructor,Dog trainer/Behaviourist

🔴Αναπληρωματικά μέλη

🔹Άρτεμις Δημητροπούλου
🔹Ορφανός Γιάννης
🔹Αβραμίδου Δέσποινα
🔹Πάνος Χαλόφτης
🔹Εφη Τσεκμέζογλου
🔹Παγίδα Ειρήνη

🔴ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 3ΕΤΙΑ

Τα μέλη του ΔΣ , τακτικά και αναπληρωματικά , τα συνδέει ο πολυδιάστατος αγώνας τους για τα ζώα, η αλληλοεκτίμηση και ο αλληλοσεβασμός ,η κοινή αντίληψη για το πορεύεσθαι της Ομοσπονδίας, χωρίς κομματικές προσδέσεις, το κοινό όραμα για μια Ομοσπονδία που θα βαδίζει στα χνάρια της τεράστιας και εμβληματικής μέχρι τώρα δράσης της αλλά και που εντάσσει πλέον στις δραστηριότητές της πιο συστηματικά και επιστημονικά δραστηριότητες γύρω απο τα δικαιώματα όλων των ζώων με τελικό στόχο την μη εκμετάλλευσή τους .

🔴Επιδίωξή μας θα είναι το αγκάλιασμα ευρύτερων ομάδων και φορέων της κοινωνίας μας, το πάντρεμα της παραδοσιακής φιλοζωίας με τις ομάδες για τα δικαιώματα όλων των ζώων,σε ένα πλαίσιο κοινών απόψεων και θέσεων.

🔴Τέλος ευελπιστούμε ,ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια Δεξαμενή Σκέψης- Τhink Tank που θα μελετήσει το ελληνικό φιλοζωικό κίνημα σε όλες τις μορφές του, που βρίσκεται, προς τα που βαδίζει, ποια η σχέση του με την υπόλοιπη κοινωνία, τι το ενώνει και τι το χωρίζει και γιατί .

🔴Θέλουμε και επιζητούμε την βοήθεια , την στήριξη ,την συμβολή όλων σας στην προσπάθειά μας αυτή γιατι ο αγώνας μας είναι εξαιρετικά δύσκολος ,ψυχοφθόρος ,σύνθετος και με πολλά μέτωπα .

🔴🔹ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ
🔹1.Παιδειας
🔹2.Βιγκανισμός ως τρόπος ζωής
🔹3.Σύλλογοι – Δήμοι -κυνοκομεια
🔹4.Νομικό τμήμα
🔹5.Περιβάλλον και Κλιματική αλλαγή
🔹6.Διοργάνωση στειρώσεων αδέσποτων
🔹7.Κακοποιήσεις
🔹8.Γουνοφόρα ζώα ς
🔹9.κυνήγι, άγρια ζωή -Δελφινάριο,πειραματόζωα
🔹10.Ιπποειδη –παστουρωμένα ζώα –κτηνοτροφικά ζώα
🔹11.Δημόσιες σχέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη – ΜΜΕ- μέσα κοινωνικής δικτύωσης
🔹12.Μεταφραστικό τμήμα
🔹13.Forum-Think Tank ,Περι ηθικής Ζώων
🔹14.Βιντεοσκόπηση εκδηλώσεων της ΠΦΠΟ

🔴ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΦΠΟ

Ξεκινάμε με ένα σημείωμα της☑️ Ρεγγίνας Αργυράκη, Καθηγήτριας ΑΠΘ ,πολύτιμο μέλος της ΠΦΠΟ από δημιουργίας της

🔴«Μετά την πρώτη μεγάλη επικοινωνιακή προσέγγιση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα που έγινε την 31η 10-2011 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ακολούθησε μία σειρά δημοσίων διοργανώσεων, επιστημονικών συζητήσεων, ημερίδων και επεμβάσεων σε νομοσχέδια ή στην ανατροπή αστικών μύθων, όλα περιπτώσεις κατά τις οποίες πολλοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, επιστημονικοί ερευνητές και διάσημοι καλλιτέχνες στήριξαν την ως άνω Ομοσπονδία με μετερίζι την διδακτική ακαδημαϊκή τους ιδιότητα.

🔴Ως Διεπιστημονική Συντονίστρια των συναδέλφων μου και σε αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας Νατάσα Μπομπολάκη , είχα την ευκαιρία να αποτανθώ σε αυτούς και να εισπράξω την αμέριστη συμβολή τους και τις ικανότητές τους ως υποστηρικτικό πρόταγμα των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών σκοπών της Ομοσπονδίας μας. Ένας ικανός αριθμός από αυτούς έχουν χρηματίσει Πρόεδροι Τμημάτων, Κοσμήτορες ή και Πρυτάνεις.

🔴Δεν μπορώ να μην μνημονεύσω τους διεθνώς γνωστούς Καθηγητές κτηνιάτρους, όπως τον🔹Θανάση Ντινόπουλο, τον 🔹Στέλιο Χαραλαμπίδη, τον 🔹Μάκη Παπάζογλου την 🔹Νατάσα Διάκου, τον 🔹Γιάννη Σάββα, τον 🔹Νίκο Διακάκη, την 🔹Κατερίνα Πλευράκη και τον 🔹Σπύρο Κρήτα. Φυσικά δεν θα λησμονήσουμε ποτέ την συμπαράσταση του εκλιπόντος 🔹Δημήτρη Ράλλη.

Από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας ο 🔹Αλέξανδρος Κατούλης και 🔹Γιάννης Μουζάλας.

Από το Πάντειο Πανεπιστήμιο η Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας 🔹Άννα Λυδάκη

Από νομικούς βέβαια επιλεκτικά αναφέρω την 🔹Γλυκερία Σιούτη, τον 🔹Κωνσταντίνο Χρυσόγονο, τον 🔹Γιώργο Κατρούγκαλο . Φυσικά ολόκληρη η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία μέλη της οποίας καταφανώς βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν την Ομοσπονδία, όπως ο 🔹Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο 🔹Κωνσταντίνος Βουδούρης, ο 🔹Παύλος Χριστοδουλίδης, η 🔹Χαρά Μπανάκου, ο 🔹Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης – καθώς και ολόκληρο το 🔹Ινστιτούτο Βιοηθικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο προΐσταται – ο 🔹Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, ο 🔹Θεοδόσης Τάσσιος και πολλοί άλλοι.

Ιδιαίτερη θέση στη συνείδησή μας έχει ο αείμνηστος 🔹Ρούσσος Παπαδάκης ,Αντεισαγγελέας του Α.Π η συνεργασία μας με τον οποίο και η 🔹Ημερίδα στα 🔹Προπύλαια κατέληξε στην έκδοση για πρώτη φορά στα χρονικά της 🔹εξαιρετικής εγκυκλίου 1/2013 για την προστασία των ζώων ,που ακόμη είναι επίκαιρη και ρηξικέλευθη.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω κοινωνιολόγους όπως την 🔹Μαρία Αντωνοπούλου και τον εκλιπόντα 🔹Βασίλη Φίλια και βέβαια τον πρόεδρο της Ένωσης Εγκληματολόγων δρ. 🔹Ηλία Κορομηλά.

Από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο 🔹Γιώργος Χαρβαλιάς, ο 🔹Άγγελος Αντωνόπουλος, ο 🔹Δημήτρης Ζουρούδης και ο 🔹Ξενής Σαχίνης που επί της Κοσμητείας του νομιμοποιήθηκε η ένταξη των στειρωμένων, εμβολιασμένων και σημασμένων γατιών και σκύλων στα εργαστήρια της Σχολής. Επίσης οι δρ. 🔹Τριαντάφυλλος Τρανός, δρ. 🔹Άννυ Παπαδοπούλου,η 🔹Τζίνη Γεννηματά και η δρ. 🔹Όλγα Ζηρώ.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι πολλοί συνάδελφοι που ίσως αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν, αλλά είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι, ο καθένας από το μετερίζι του. Ωστόσο ως επιστέγασμα θεωρώ απαραίτητο να αναφέρω την πολύ ειδική σχέση που διατηρούμε με τον παγκοσμίου φήμης φιλόσοφο του περιβάλλοντος καθηγητή 🔴Peter Singer και με το 🔴Ίδρυμα Peter Singer. O συγκεκριμένος φιλόσοφος, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, πρόκειται να παρευρεθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο του 2021 για δημόσια συζήτηση με την επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου περί του μέλλοντος του περιβάλλοντος και των ζώων. Δεν ξεχνώ βέβαια ούτε τον εξαίρετο αρχιμουσικό και συνθέτη 🔹Ελευθέριο Καλκάνη, ο οποίος προς τιμήν του Singer συνέθεσε την όπερα Cantata for the Lost Species που σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και την τότε Περιφέρεια Αττικής ανέβηκε για πρώτη φορά στις Στήλες του Ολυμπίου Διός στις 23 Μαίου 2015

🔴Ρεγγίνα Αργυράκη
Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

🔴Διεπιστημονική Συντονίστρια των Πανεπιστημιακών που στηρίζουν τους σκοπούς της Ομοσπονδίας.»

🔴ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΦΠΟ

🔹Δόγκα Αριστοτέλεια, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας
🔹Κορμικιάρη Ευη, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθήνας
🔹Θεοφανίδης Στάθης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου( η διάταξη για το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στους φιλοζωικούς φορείς φέρει το όνομά του και της ΠΦΠΟ) .
🔹Σταύρος Καραγεωργάκης , Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Δρ Ιστορίας κ Φιλοσοφίας των επιστημών κ της τεχνολογίας/περιβαλλοντική ηθική.
🔹Δημητρουλάκης Μιχάλης Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Θρησκείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
🔹Βασίλης Παπαγεωργίου , Δικηγόρος
🔹Νίκη Τηλιακού, Δικηγόρος
🔹Ελενα Αρβανίτη, Δικηγόρος
🔹Κουτσαυτάκης Αρτεμης, Υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ
🔹Δικαιάκου Ματρώνη, Δημοσιογράφος ΕΡΤ
🔹Σωτήρης Σκουλούδης, Δημοσιογράφος
🔹Ρεμπούτσικα Μαρία, Μουσικός ,παραγωγός εκπομπών ΕΡΤ
🔹Άγης Γυφτόπουλος , παραγωγός εκπομπών ΕΡΤ
🔹Αννα Αδριανου , ηθοποιός,σεναριογράφος, επικεφαλής μεγάλης ομάδας ηθοποιών που στηρίζουν την ΠΦΠΟ
🔹Παπαμόσχου Τατιάνα , ηθοποιός συνιδρύτρια του Κέντρου Προστασίας Ελληνικού Γαϊδουριού
🔹Κατερίνα Λουκάκη , Κτηνίατρος ΑΠΘ ,Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών
🔹Χριστίνα Κόκκα , Δημόσια κτηνίατρος
🔹Πετρίδης Χρήστος ,co founder της εταιρίας Dreamteam
🔹Νίκος Χουρδάκης , Ψυχολογία και Ζώα

Να σημειώσουμε ,ότι η προσφορά όλων μας ειναι απολύτως εθελοντική

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Προηγούμενο άρθροΑυτοψία του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Χαράλαμπου Μιχαηλίδη στο έργο αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Φερών
Επόμενο άρθροΚαραμήτσου-Γιαννέλου & Εξακουστός , Τομεάρχες της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος