Νέο μέτωπο άνοιξε η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό καθώς μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες βρίσκει απέναντί της τους αστυνομικούς και εν γένει τους ένστολους.

Ο υπουργός Εργασίας το αντελήφθη από πρώτο… χέρι. Το μεσημέρι επισκέφθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να συναντηθεί με συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ. Παρουσία του υπουργού Νίκου Τόσκα, τους ενημέρωσε για τις προθέσεις του ως προς το ασφαλιστικό των αστυνομικών.

Οταν τους ανακοίνωσε ότι και οι ένστολοι θα ενταχθούν στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, οι συνδικαλιστές του απάντησαν: «Εντάξει, τότε θα λογαριαστούμε στο πεζοδρόμιο και όποιος κερδίσει». Μάλιστα ρώτησαν τον κ. Κατρούγκαλο τι θα γίνεται εφεξής με την σύνταξη που παίρνουν τα ορφανά και οι χήρες των αστυνομικών που έχουν σκοτωθεί στο καθήκον και αν θα συνεχίσουν να την παίρνουν. Ο υπ. Εργασίας δεν απάντησε.

Κατόπιν αυτών οι ένστολοι (αστυνομικοί, πυροσβέστες κλπ) αποφάσισαν να έχουν συμμετοχή σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων ενώ θα ανακοινώσουν σύντομα και ένστολη πανελλαδική πορεία στην Αθήνα.

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές-εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν στην ίδρυση τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και θα ακολουθήσουν κοινές πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονη παρουσία – συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν όλες οι πανελλήνιες ενώσεις αστυνομικων, πυροσβεστών, λιμενικών και στρατιωτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις για τους ένστολους.

«Το πατριωτικό μας καθήκον, μας καλεί να βάλουμε τέλος στην ανοχή σε πολιτικές που βάζουν ταφόπλακα στη ζωή μας», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα συνδικαλιστικά Σωματεία των ενστόλων, ενώ επισημαίνουν ότι “δεν λησμονούν τις παραδοχές του νυν υπουργού Εργασίας, ως «προνομιούχου» συνομιλητή και συμβούλου μας, σε ανύποπτο χρόνο, για το δικαίωμα της απεργίας, της αποχής από δευτερεύοντα καθήκοντα κλπ.” και καλούν τους εργαζομένους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΣυλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΓ. Τυλιγαδάς: «Πολυνίκης ο ΟΦΘΑ στην Καβάλα, με δουλειά και χωρίς πολλά λόγια συνεχίζουμε»