Μπαρ και νυχτερινά κέντρα με ωράριο μόνο για καθήμενους. Η εστίαση είναι ξανά η πρώτη που επηρεάζεται από τα νέα μέτρα για την πανδημία. Ολοταχώς για τρίτο χειμώνα με περιορισμούς στη διασκέδαση.

Παλαιότερα μέτρα-οιωνούς του lockdown επανέρχονται στο προσκήνιο και βάζουν τέλος στις βλέψεις για έναν κανονικό χειμώνα – ακόμα για τους εμβολιασμένους. Ήδη, τη Δευτέρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τίθεται επί τάπητος το πλάνο αντιμετώπισης της πανδημίας, με τις δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων για τους μήνες που έρχονται, να επιβεβαιώνονται με 1.110 νεκρούς μόνο τον Οκτώβριο.

Με την αναζωπύρωση της πανδημίας να είναι πλέον γεγονός και η εστίαση έρχεται πρώτη -για ακόμα μία φορά- να υποστεί τις συνέπειες της σοβαρής επιδείνωσης και της πίεσης στο ΕΣΥ.

Έτσι, τα νέα μέτρα που αναμένεται να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Ωράριο στην εστίαση. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στη 1 το βράδυ.
  • Διασκέδαση μόνο για καθήμενους. Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ, μέτρο που πήρε άρση πριν από μόλις λίγες εβδομάδες.

Ειδικά το ωράριο στην εστίαση θυμίζει περσινές εποχές πριν ανακοινωθεί το ολικό lockdown, σενάριο ωστόσο στο οποίο έχει οριστικά και σε όλους τους τόνους απορριφθεί και σαν ενδεχόμενο ακόμα.

Βέβαια, αρκετά πρόσφατα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, είχε απαντήσει… «ποτέ μη λες ποτέ».

ΠΗΓΗ www.ieidiseis.gr

Προηγούμενο άρθροΣτους 332 Δήμους τρεις δόσεις της τ.ΣΑΤΑ ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ (Λίστα)
Επόμενο άρθροΗ Βουλγαρία στέλνει στρατό στα σύνορα με την Τουρκία – 6.500 μετανάστες έχουν περάσει στο έδαφός της