Μία βδομάδα μετά την παραδοχή του κυρίου Μπαρμπούδη, ότι γνώριζε για τις υγειονομικές παραβάσεις του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας και δεν έκανε τίποτα ως αρμόδιος πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔΟ, εμφανίστηκε στο χθεσινό (14-2-18) δημοτικό συμβούλιο προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την υγειονομική αρχή ότι πήρε δείγματα από την άκρη της δεξαμενής και όχι από το κέντρο όπως θα έπρεπε και να χαρακτηρίσει το νόμο που ορίζει τα όρια χλωρίωσης απαρχαιωμένο. Για τον κύριο Μπαρμπούδη (που γνωρίζει καλύτερα από την αρμόδια υπηρεσία τα όρια ph και χλωρίωσης), η απουσία μικροβιολογικών ελέγχων, η υπερβολική υγρασία, η μούχλα, τα στάσιμα νερά, οι φθορές στις εγκαταστάσεις, τα αυξημένα επίπεδα χλωρίου στο νερό, αποτελούν “τυπικές τεχνικές λεπτομέρειες” και όχι ουσιαστικούς λόγους για να κλείσει το δημοτικό κολυμβητήριο.

Επειδή όμως και η ανευθυνότητα έχει τα όρια της κι επειδή πλέον τίθενται ζητήματα δημόσιας υγείας, ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνση του κου Μπαρμπούδη από τη θέση του προέδρου του ΚΚΠΑΑΔΟ, ως εξαιρετικά ακατάλληλου για να επιτελέσει τα καθήκοντα που απαιτεί αυτή η θέση. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Κανείς δε δικαιούται να υπονομεύει την υγεία των δημοτών προκειμένου να διατηρήσει την καρέκλα του.

Σύσσωμη η δημοτική αρχή προσπαθούσε για πολλή ώρα να μας πείσει ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα για την υγεία των δημοτών που χρησιμοποιούσαν τη δεξαμενή του κολυμβητηρίου. Αστεία νότα, μέσα στην αγωνία τους να θολώσουν τα νερά, ήταν ο κ. Ορμανλίδης που παραδέχτηκε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν αποδέκτης τέτοιων εκθέσεων από την υγειονομική υπηρεσία. Ακούσαμε τον κ. Μαυρίδη, με περισσή ανευθυνότητα, να βγάζει λάδι τον εξ ορισμού υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση κ. Μπαρμπούδη. Για τον κ. Μαυρίδη το κολυμβητήριο έκλεισε γιατί δεν είναι καλός ο νόμος, γιατί το υγειονομικό δεν κάνει καλά τη δουλειά του, γιατί λαϊκίζει η αντιπολίτευση. Σε μια αποστροφή του λόγου του ακούσαμε και το μνημειώδες: “Μακάρι να είχα άλλους 5 Μπαρμπούδηδες.” Δε θέλουμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχαν 5 Μπαρμούδηδες στη δημοτική αρχή. Όσο για τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, τα επιχειρήματα στήριξης στον κ. Μπαρμπούδη, εξαντλήθηκαν στο απαράμιλλο “Είναι νέος άνθρωπος και καλό παιδί”.

Για ακόμη μία φορά, αυτή η δημοτική αρχή δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, ανακάλυψε εχθρούς που θέλουν να τη βλάψουν, όχι μόνο στην αντιπολίτευση, αλλά και στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Είναι κρίμα γιατί όταν δεν αναγνωρίζεις ένα πρόβλημα, δεν μπορείς και να το λύσεις. Τα σημάδια δεν είναι καλά και φαίνεται ότι σύντομα θα ξαναζήσουμε ανάλογες καταστάσεις. Αυτοί που τόσο καιρό περηφανεύονται για το γεγονός ότι κρατούν ανοιχτό το κολυμβητήριο όλο το χρόνο, σήμερα το κλείνουν, όχι για οικονομικούς, αλλά ακόμα χειρότερα, για υγειονομικούς λόγους. Πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να ανοίξει άμεσα το κολυμβητήριο και να μην ξαναζήσουμε τη δυσάρεστη κατάσταση, οι κολυμβητικοί σύλλογοι της πόλης να καταφεύγουν στη γειτονική Αδριανούπολη για να προπονηθούν. Πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δημότες και το δήμο.

 

mail: einaistoxerimas@yahoo.com                                                web: einaistoxerimas.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΓια τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την εγκατάσταση της ΝΑΤΟΙκής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθρο«Εντατικές Μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης: στο πλευρό του βαρέως πάσχοντα»