ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΚΥΛΟΥ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ: 1-0

Πολύ ακριβότερα της τιμής τετραγωνικού μέτρου των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων, που ισχύουν για την Ορεστιάδα, προμηθεύτηκε τα “σπιτάκια σκύλου” για το καταφύγιο αδέσποτων ο δήμος Ορεστιάδας. Το κόστος για κάθε “σπιτάκι σκύλου”, μισού τετραγωνικού περίπου, ανήλθε σε 400 ευρώ (396,8 με ΦΠΑ) και το λίγο μεγαλύτερο άγγιξε τα 450 ευρώ (446,4 με ΦΠΑ). Η τιμή ζώνης Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων στην πόλη της Ορεστιάδας ξεκινάνε από τα 400 ευρώ το τετραγωνικό…

Σε μια καθόλα νόμιμη διαδικασία ανάθεσης, με υποσημειώσεις ηθικής νομιμοποίησης και σπατάλης δημοτικού χρήματος, 13 “σπιτάκια σκύλων μεσαία” διαστάσεων 0,80Χ0,60Χ0,80 με 0,65 μέτρα κεκλιμένη στέγη, ο δημότης Ορεστιάδας τα πλήρωσε 5.158,4 ευρώ και 3 “σπιτάκια σκύλων μεγάλα” διαστάσεων 1,20Χ0,60Χ0,80 με 0,65 μέτρα κεκλιμένη στέγη κόστισαν στους δημότες 1.339,2 ευρώ. Συνολικά, 6.497,6 ευρώ.

Η “ποιοτική κατασκευή τους”, ήταν αυτή που ανέβασε την τιμή και επικαλέστηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και το υψηλότατο κόστος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από τον επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, Σάκη Παπανδρέου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η “ποιοτική κατασκευή” αφορούσε κόντρα πλακέ 12 χιλιοστών και ένα πέρασμα με “λάδι εμποτισμού εξωτερικού χώρου”. Η “ποιοτική κατασκευή” αποτυπώνεται πολύ καλά στις συνημμένες φωτογραφίες, ενώ ήδη σε κάποιες κατασκευές οι φθορές είναι ορατές, αν και δεν πέρασαν παρά μόνο λίγοι μήνες και το πιθανότερο είναι να μην “βγάλουν” ούτε την 4ετία.

Δεν θα θέλαμε να σταθούμε στο γεγονός ότι η ανάθεση έγινε στον “κουμπάρο” του αντιδημάρχου, ούτε στο ότι ο συγκεκριμένος ανάδοχος των “σπιτιών σκύλου” το 2020 είχε εκτελέσει 13 αναθέσεις συνολικού ύψους 35.445,19 ευρώ (τουλάχιστον όσα βρήκαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ), αλλά στην ευκολία κατασπατάλησης δημοτικού χρήματος. Επειδή “ρωτώντας πας στην πόλη”, σε όσους απευθυνθήκαμε ζητώντας μια τιμή για “σκυλόσπιτο” με κόντρα πλακέ θαλάσσης, η υψηλότερη προσφορά έφθασε τα 160 ευρώ! Και φυσικά για 16 κατασκευές η τιμή θα έπεφτε κι άλλο και θα μπορούσαν να κατασκευαστούν άλλα τόσα.

Μπορεί η σπατάλη δημοτικού χρήματος, στην περίπτωση αυτή, να μην ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αποδεικνύει όμως, για άλλη μια φορά, πώς σκέφτεται και πώς λειτουργεί η δημοτική αρχή και αντιμετωπίζει δημότες και επιχειρηματίες, τους οποίους έχει “χωρίσει” σε δικούς της (που παίρνουν τις αναθέσεις) και τους… άλλους.

Τις προτάσεις μας για το πώς θα έπρεπε να γίνονται οι αναθέσεις τις έχουμε καταθέσει πολλές φορές, αλλά στου “κουφού την πόρτα πάρε το… σκυλόσπιτο και φύγε”.

 

 

 

mail: contact@einaistoxerimas.gr                                                   web: einaistoxerimas.gr

Προηγούμενο άρθροΤριήμερο Εκπτώσεων στην Αλεξανδρούπολη – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Πέμπτη
Επόμενο άρθροYψηλός Κίνδυνος Εκδήλωσης Δασικής Πυρκαγιάς (ΔΕΙΚΤΗΣ 4) στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου