Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το πιστοποιητικό γέννησης του Δούκα του Εδιμβούργου ήταν σε ένα δημοτικό αρχείο, κοντά στην κερκυραϊκή βίλα όπου είχε γεννηθεί ο Πρίγκιπας Φίλιππος το 1921.

Το πιστοποιητικό γέννησης του πρίγκιπα Φίλιππο, με το οποίο φαίνεται ως τόπος γέννησης η Ελλάδα, σχεδόν έναν αιώνα μετά τη γέννησή του.

Είναι γραμμένο στα ελληνικά, στην καθαρεύουσα, από έναν ιερέα με το όνομα Σπυρίδων Τρύφωνας, και γράφει ότι ο πρίγκιππας ονομάστηκε κι επίσημα «Φίλιππος» κατά τη διάρκεια του βαπτίσματος του στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το πιστοποιητικό γέννησης του Δούκα του Εδιμβούργου ήταν σε ένα δημοτικό αρχείο, κοντά στην κερκυραϊκή βίλα όπου είχε γεννηθεί ο Πρίγκιπας Φίλιππος το 1921.

Το έγγραφο αναφέρει ότι το μωρό παρουσιάστηκε από τον Πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, τον μελλοντικό πατέρα του Δούκα – με την ημερομηνία γέννησής του να αναφέρεται στις 28 Μαΐου 1921 – σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο του Ιουλιανού.

Η ημερομηνία που γεννήθηκε αναγνωρίζεται πλέον ως 10 Ιουνίου 1921.

Το πιστοποιητικό αναφέρει ότι η μητέρα του μωρού ήταν «πριγκίπισσα Αλίκη» και ο πατέρας της Λούις, ο πρίγκιπας του Μπάτενμπεργκ «γεννήθηκε στο Κάστρο του Γουίντσορ».

Η Βασιλική Μανιάριζη, 70 ετών, εγγονή του Στυλιανού Μανιαρίζη, που ήταν μάρτυρας του βαπτίσματος του Φίλιππου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Κέρκυρας, δήλωσε στη Mail: «Ήταν μεγάλη τιμή που ο παππούς μου ήταν ένας από τους δύο νονούς του πρίγκιπα Φίλιππου. Αν και δεν τον γνώρισα ποτέ, ο πατέρας μου διηγήθηκε πολλές φορές την ιστορία της βάφτισης. Είμαι περήφανη για τον παππού μου».

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό, ένα ανάκτορο στο νησί της Κέρκυρας στις 10 Ιουνίου 1921, από την πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ και τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας, και το όνομά του καταχωρήθηκε επίσημα ως Φίλιππος.

Πηγή: Daily Mail

Προηγούμενο άρθροΗ Επέτειος της Μάχης του Οχυρού Εχίνος… Όπου έπεσαν Χριστιανοί & Μουσουλμάνοι Υπέρ Πατρίδος
Επόμενο άρθρο«Αδιάφθοροι» ανοίγουν γραφεία σε Δημόσιο και ΟΤΑ