Άγγελος Αγγελίδης

Οκτώ ώρες θα διαρκέσει η «ιδιωτική» επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη. Το τελικό πρόγραμμά του δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί καθώς αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ του τουρκικού ΥΠΕΞ, της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Όμως, ο βασικός κορμός του προγράμματος έχει διαμορφωθεί. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Εleftherostypos.gr, το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον τούρκο ΥΠΕΞ θα προσγειωθεί στις 10:00 της Κυριακής 30 Μαΐου, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» Καβάλας.

Με αυτοκινητοπομπή θα φτάσει –περίπου στις 11:00- στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και τον ψευτομουφτή της πόλης, Ιμπραήμ Σερίφ. Θα του παραθέσουν γεύμα και θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές του με φορείς της μειονότητας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα μπορέσει να επισκεφτεί το Πομακικό χωριό Πάχνη Ξάνθης, με το νηπιαγωγείο του οποίου είχε συνδεθεί πριν μερικές μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με τα ελληνόπουλα που πηγαίνουν εκεί σχολείο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ήθελε να πάει αλλά χρονικά είναι δύσκολο καθώς η Πάχνη απέχει από την Κομοτηνή 75 χιλιόμετρα, τα οποία καλύπτονται σε 90 λεπτά καθώς ο δρόμος είναι δύσβατος.

Όπως και να έχει στις 17:00 θα πρέπει να αναχωρήσει από την Κομοτηνή και να επιστρέψει στην Καβάλα, καθώς στις 18:00 το αεροπλάνο του θα απογειωθεί με προορισμό την Αθήνα για το… επίσημο κομμάτι της επίσκεψης.

ΠΗΓΗ eleftherostypos.gr

Προηγούμενο άρθροΣπύρος Δέδογλου: “Στην περιοχή του Μελισσοκομείου γιατί δεν κάνουν φράχτη; – Υπάρχει σχέδιο γκριζαρίσματος – Θα μπαίνουν οι μετανάστες σε ελληνικό έδαφος και θα σταματούν στον φράχτη…”
Επόμενο άρθρο2.176 αλλοδαποί έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις για να γίνουν Έλληνες