Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμούς σε πάρκα, πλατείες, χώρους αναψυχής, σχολεία και κοινόχρηστους χώρους κατέθεσε σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ναϊτίδης.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βανδαλισμών κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις και με αφορμή τις χθεσινοβραδινές βίαιες καταστροφές στον πλατανότοπο Μαΐστρου.
Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν:
  • Καταστροφή στα όργανα της παιδικής χαράς στο πάρκο Ποιμενίδη.
  • Καταστροφή σε τραπεζοπαγκάκια στον χώρο αναψυχής, στον πλατανότοπο Μαΐστρου.
  • Εκτεταμένες φθορές σε 2 σχολικά συγκροτήματα.
  • Εκτεταμένες φθορές και γκράφιτι στο πάρκο Ανατολικής Θράκης.
  • Καταστροφή στο καρτοτηλέφωνο στην 1η πλατεία Μαΐστρου.
  • Παραβίαση σε πίνακα οδοφωτισμού, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα φώτα συνεχώς αναμμένα στην πλατεία της Νέας Χηλής.
  • Εκτεταμένες ζημιές στα όργανα γυμναστικής στον πάρκο Προσκόπων και στο πάρκο της Παλαγίας.
  • Κλοπή τεσσάρων ποτιστρών αδέσποτων ζώων από διάφορα σημεία της πόλης μας.
  • Φθορές και σπάσιμο πόρτας στις δημόσιες τουαλέτες στην περιοχή του λιμένα.

Τα γεγονότα αυτά μας δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία, ως δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένη να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία και τα χρήματα των συμπολιτών μας που δαπανώνται για τη συντήρηση και την κατασκευή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Για αυτό το λόγο έγινε παράσταση από την πλευρά της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης στο Α.Τ. στην Ασφάλεια και στην Διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και ασκήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Δόθηκαν καταθέσεις, στοιχεία από μαρτυρίες πολιτών καθώς και φωτογραφικό υλικό, τέλος στο πλαίσιο της άριστης και καθημερινής συνεργασία με την αστυνομία, ζητήθηκε από την πλευρά μου η αύξηση των μέτρων, για την όσο το δυνατόν καλύτερη φύλαξη των δημόσιων χώρων και των εγκαταστάσεων σε συνεργασία και με την Δημοτική Αστυνομία αλλά και όλους εμάς, με σκοπό την διασφάλιση και προστασία της δημόσιας περιουσίας, την περιουσία όλων μας.

Προηγούμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με βουλευτές της ΝΔ της ΑΜΘ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθροΠέντε κουτάβια εγκατέλειψε συμπολίτης μας… κι ενώ είχε ήδη εκδοθεί έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων…