Στο ερώτημα, τι θα έκανε σαν πρωθυπουργός, αν Τούρκοι κομάντος καταλάμβαναν μια ελληνική νησίδα, κλήθηκε από τη Ράνια Τζίμα να απαντήσει στον δεύτερο γύρο ερωτήσεων του ντιμπέιτ που αφορούσε την Άμυνα, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ελπίζω να μην πάμε ποτέ σε τέτοια συγκυρία. Η προάσπιση του εθνικού χώρου είναι καθήκον όλων μας. Έχει τεράστια σημασία να κρατήσουμε τα διεθνή ερείσματα. Να ξεκαθαρίσουμε στους συμμάχους ότι δεν θα χρειαστούμε την άδειά τους για να χρησιμοποιήσουμε τα πανάκριβα οπλικά συστήματα που μας πούλησαν. Επειδή είναι θεωρητικό το σενάριο, επιτρέψτε μου να πω ότι το ζήτημα είναι να μην φτάσουμε εκεί. Η αποτροπή είναι το παν. Ο τρόπος είναι να ξεχάσουμε τις διεθνείς διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και να κάνουμε μια διεθνή περιφερειακή συνδιάσκεψη με μόνο θέμα τη χάραξη θαλασσίων ζωνών» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συμπληρωματική ερώτηση της κεντρικής παρουσιάστριας του MEGA, η οποία ήταν αν επιμένει στην κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, ανέφερε: «Η κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης είναι απαραίτητη για να αυξηθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Για να απαντήσω στο ερώτημα. Δύο πράγματα κάνεις. Πάρα πολλά τηλεφωνήματα στους εταίρους μας και να ακούσεις αυτό που θα πει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το τι μπορεί να γίνει εκείνη τη στιγμή για να αποσοβήσεις τον κίνδυνο».
Προηγούμενο άρθροΈναρξη και ολοκλήρωση Εκπαίδευσης νέας τάξης Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΤάκης Θεοδωρικάκος: «Όμηρος του ιδεοληπτικού ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας – Επαμφοτερίζουσα η θέση του για τον φράχτη στον Έβρο»