Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την χορήγηση μιας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί αλλά και σε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν.

Η κάρτα θα εκδίδεται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την πληρωμή ξενοδοχείων αλλά και την είσοδο σε θεάματα.

Η ονομασία της κάρτας θα είναι «Freedom Pass», ή «Κάρτα Ελευθερίας» στα ελληνικά.

Την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την παροχή των 150 ευρώ, σε προπληρωμένη κάρτα, προς τους νέους ηλικίας 18-25 ετών, ως κίνητρο εμβολιασμού και προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα, χαιρέτισε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο άσκησε κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι το κόμμα του ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους, όπως και το ότι το 2015 είχε χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση τετρακοσίων χιλιάδων ευάλωτων οικογενειών, πληγέντων από την οικονομική κρίση, για την προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

Προηγούμενο άρθροΗ Νέα Ορεστιάδα γιόρτασε την 98η επέτειο της ιδρύσεώς της
Επόμενο άρθροΚαταβολή επιδόματος τρίτεκνων από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης