Δύο φορητές Μ.Ε.Θ. πρωτοποριακής τεχνολογίας εγκαινίασε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πριν από λίγο στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτελούν δωρεά ιδιωτών και όπως τόνισε θα λειτουργήσουν άλλες δύο στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και δύο ακόμη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.

Β. Κικίλιας: η ΔΕΘ θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο, καθώς κι άλλα mega centers ανά την επικράτεια. 

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι «μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινώ με αυτό γιατί αυτή είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους πολίτες. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, και εδώ που βρισκόμαστε αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα. Όσο θα αυξάνονται οι ροές των εμβολίων θα είμαστε σε καλύτερη θέση να διαχειριστούμε την πανδημία».

Ο υπουργός εξήρε το έργο των υγειονομικών και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις στο χώρο της υγείας. Ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται από το πρωί υγειονομικές δομές της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και στη συνέχεια το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

www.eleftherostypos.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό την Αλεξανδρούπολη… τους στέλνουν στις Φέρες για να κάνουν τα εμβόλιο…
Επόμενο άρθροΔράση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου για τη στήριξη της Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Εφετείου Θράκης