Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται ήδη εδώ -όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- και τα νοσοκομεία να γεμίζουν με νέα κρούσματα κορωνοϊού, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι ο νόμος για τον εμβολιασμό των υγειονομικών θα εφαρμοστεί.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έναντι της covid-19, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας» και ξεκαθαρίζοντας ότι για όσους δεν εμβολιαστούν ο νόμος θα εφαρμοστεί.

«Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις , ούτε μισόλογα και ναι μεν αλλά , ούτε και αστερίσκους».

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για την δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους για να μην βλάψουν την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας. Επιπλέον πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι υγειονομικοί έχουν περιθώριο να εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, εκείνοι που παραμείνουν ανεμβολίαστοι, θα τεθούν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών.

H υποχρέωση εμβολιασμού αφορά συγκεκριμένα: ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

ΠΗΓΗ www.cnn.gr

Προηγούμενο άρθροΈτσι θα λειτουργήσουν τα Σούπερ μάρκετ έως 23/8
Επόμενο άρθροΟ Έβρος, ο φράκτης και η θωράκιση των συνόρων