«Πέρα από το επιχειρησιακό σκέλος της χθεσινής επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, θεωρώ ότι υπήρχε και το επικοινωνιακό, με την εικόνα που είδε η Αθήνα μέσα από τα κανάλια να είναι ότι ο υπουργός πήγε στον Έβρο άμεσα λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, αλλά οι ίδιοι οι Εβρίτες δεν τον είδαν…».

Με αυτό το δηκτικό σχόλιο, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης εξέφρασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρικάκος βρέθηκε για άλλη μια φορά στην περιοχή, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε να τηρήσει τη δέσμευσή του να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας για την επέκταση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Φυλακίου, αγνοώντας τις δύο προσκλήσεις που του έχει απευθύνει το δημοτικό συμβούλιο.

«Έχουμε ένα εκτεθειμένο υπουργείο…», πρόσθεσε ο κ. Μαυρίδης, διευκρινίζοντας πως «είναι καλό, θεμιτό και προς τη σωστή κατεύθυνση να έρχεται η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, την ίδια ώρα όμως υπάρχει και η άρνηση του υπουργού, εδώ και μήνες, να ενημερώσει επίσημα το δημοτικό συμβούλιο, για τις ασάφειες και τα σκοτεινά σημεία που θα πρέπει να ξεκαθαριστούν από τον ίδιο σχετικά με το ΠΡΟ. ΚΕ. Κ. Α., που είναι της αρμοδιότητάς του», είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι «δεν αρκούν οι δεσμεύσεις μέσω τηλεόρασης ή δελτίων τύπου».

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας κατέληξε υποστηρίζοντας πως «το να αποφεύγει κάποιος να συναντηθεί με έναν που έχει συγκεκριμένα επιχειρήματα, περισσότερο εύσημο αποτελεί για τον δεύτερο, παρά για τον πρώτο, που αποφεύγει τη συνάντηση». Σημείωσε, τέλος, πως «εξαιτίας της ασυνέπειας του υπουργού, δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης», ενώ δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρικάκος, πέραν του επιχειρησιακού χαρακτήρα της επίσκεψής του στον Έβρου, είχε τον χρόνο για συναντήσεις και με τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και με τα στελέχη της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν αμφισβητώ τη δράση κανενός κομματικού σχηματισμού, αλλά αν ο υπουργός θεωρεί ότι είδε την τοπική κοινωνία συναντώντας μόνο τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι κατακριτέο…», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.

ΣΥΝΤΑΞΗ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ
ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΣημαντικά ζητήματα έθεσαν οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης σε Υπουργό και Αρχηγό
Επόμενο άρθροΗλεκτρονική δημοσκόπηση Maximum_Fm_93,6 – Ποιες ώρες προτιμάτε να κλείνει η Παραλιακή Λεωφόρος Αλεξανδρούπολης κατά τους θερινούς μήνες;