“Δεν παρεκκλίνουμε ούτε ένα χιλιοστό από την αρχική μας τοποθέτηση: Λέμε “όχι” στην εξόρυξη χρυσού, δεν είναι αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε και σχεδιάζουμε για την Περιφέρειά μας, και στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε πάλι όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, ώστε να μην αφήσουμε σε κάποιους, ούτε καν να σκεφτούν κάτι διαφορετικό από αυτό…”.

Με τη δήλωση αυτή, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης, επανέλαβε εμφατικά τη θέση των δήμων της Περιφέρειας, που με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων έχουν ταχθεί με απόλυτο τρόπο κατά των εξορύξεων χρυσού στην περιοχή και έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, εν μέσω της συζήτησης και του κλίματος ανησυχίας που δημιουργείται ξανά, μετά την ψήφιση του νέου χωροταξικού νομοσχεδίου.

“Πριν φτάσει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πολλές ρυθμίσεις για τη χωροταξία και το περιβάλλον, εκφράσαμε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την αντίρρηση σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις ρυθμίσεις που ήθελε να περάσει ο αρμόδιος υπουργός”, ανέφερε ο κ. Μαυρίδης, τονίζοντας ότι ήταν απαίτηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, παρότι, όπως είπε, “έγιναν διαβουλεύσεις και συζητήσεις, υιοθετήθηκαν κάποιες από τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, χωρίς όμως να μας ικανοποιεί αυτό σε απόλυτο βαθμό”. Ο ίδιος εξήγησε πως το νομοσχέδιο έχει προωθηθεί για επεξεργασία στις νομικές υπηρεσίες, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, αφού, όπως σημείωσε, “υπάρχει μία ανησυχία για μία συγκεκριμένη ρύθμιση, που ίσως ανοίγει την πόρτα για άλλου είδους επενδύσεις”. Καταλήγοντας, δήλωσε ότι οι αυτοδιοικητικοί αναμένουν τη νομική ερμηνεία για το θέμα, “ώστε να μην υπάρξει ούτε μία πιθανότητα να αλλάξει ο χωροταξικός σχεδιασμός της Περιφέρειάς μας, για τον οποίο έχουν εκφράσει τις θέσεις τους όλοι, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ/ΑΜΘ”.
Ακούστε τη δήλωση: ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Χρυσούλα Σαμουρίδου – ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΈνα φυσικό έλατο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ήταν το πρώτο δέντρο που φωτίστηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΛύθηκε το πρόβλημα προμήθειας καυσίμων για τους αλιείς της Σαμοθράκης , με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού