Στο Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης ο Βασίλης Τσολακίδης

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε υποστελεχωμενα τα πολυκοινωνικα και τις κοινωνικές δομές που προσφέρουν βοήθεια στους πολιτες….”
*.Το πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κΒασιλης Τσολακίδης .Στην συνάντηση που ειχε τοσο με τον πρόεδρο του πολυκοινωνικού κ Χρήστο Γκουγκουλάκη αλλά με την Διευθύντρια κΓιαννάκου Χρυσή και με την κΒαλασίδου Ευανθία ενημερώθηκε για τις δράσεις του Πολυκοινωνικού οπως μεταξύ άλλων Βοήθεια στο σπίτι 400 μεριδες φαγητου καθημερινά το κοινωνικό φροντιστήριο και σπουδαστήριο, το κοινωνικό παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, κοινωνική ιματιοθήκη λειτουργία των ΚΑΠΗ. με την υποστήριξη ψυχολογων και κοινωνικών λειτουργών φροντιστων.
#«Στο Πολυκοινωνικό έχουμε μια σειρά από δράσεις που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας,» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος Χρήστος Γκουγκουλακης .
*Στον κΤσολακίδη τονίστηκαν και τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν οι ελάχιστοι κοινωνικοί λειτουργοι όπως αναφέρθηκε σε σχέση με τις αυξημενες αναγκες της κοινωνίας .
Του επεσήμαναν την αδιαφορία της πολιτείας για την υποστελέχωση του πολυκοινωνικού που οδηγεί σε τεράστια προβλήματα στο κοινωνικό έργο των λειτουργών στην αντιμετώπιση περιστατικών είτε από οικογένειες που καλούν για βοήθεια είτε μετά από εισαγγελικές εντολές για περιπτώσεις διαζυγίων κσι περιστατικά βιας “υπάρχει μεγάλη πίεση στο έργο μας …” .
Απο την πλευρά του ο κ Τσολακίδης αφού συνεχάρει όλο το προσωπικό αλλά και τους εθελοντές για τις “πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά…” στους συμπολίτες μας, σημείωσε την ανάγκη η πολιτεια να στελεχώσει τα πολυκοινωνικά και όλες τις δομές που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες .
Οσων αφορά την χρηματοδότηση των νεων θέσεων εργασίας που θα στελεχώσουν τις κοινωνικές δομες θα προκύπτει από την αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος με δίκαιη κατανομή των βαρών και την είσπραξη χρημάτων από την φορολόγηση των μεγάλων πετρελαϊκών ομιλων και εταιριών ενέργειας από τα υπέρογκα κέρδη τους ελαφρύνωντας ταυτόχρονα τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας .
Τελος υπενθύμισε ο κ Τσολακιδης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτη που θέσπισε το επίδομα ΚΕΑ για τα χαμηλά εισοδήματα και ότι πρέπει να ενισχυθούν ανάλογα επιδόματα .
Προηγούμενο άρθροΖαχαρούλα Τσιριγώτη: Ο φράχτης θα λειτουργεί λιγότερο για την αποτροπή διάσχισης των συνόρων – Το τεχνητό εμπόδιο θα είναι παραποτάμιο
Επόμενο άρθροΑίτημα – Αναφορά Ηλία Ηλιακόπουλου προς το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα