Στο πλαίσιο του προγράμματος “Wet meadows and pastures” που χρηματοδοτείται από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς Euronatur και Ciconia, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου υλοποιεί το έργο «Βελτίωση υγρού λιβαδιού στην περιοχή Μαυράκανθος του Δέλτα Έβρου».

Το πρόγραμμα “Wet meadows and pastures” έχει ως στόχο την ενίσχυση των Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών και των εταίρων τους στην υλοποίηση έργων που αφορούν στην βελτίωση κι αποκατάσταση ενδιαιτημάτων πελαργών, όπως είναι τα υγρά λιβάδια κι οι βοσκότοποι.

Καθώς ο οικισμός του Πόρου στις Φέρες ανακηρύχθηκε ως το Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών 2016, ο Φορέας Διαχείρισης κατέθεσε αίτηση στο παραπάνω πρόγραμμα για χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας υγρού λιβαδιού στην περιοχή Μαυράκανθος του Δέλτα Έβρου, η οποία και έγινε δεκτή. Ο κύριος σκοπός του έργου είναι η αναχαίτιση επέκτασης των καλαμιών και αρμυρικιών και η δημιουργία υγρού λιβαδιού στην περιοχή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κατάλληλο ενδιαίτημα για τον Λευκοπελαργό.

Οι κυριότερες δράσεις που περιλαμβάνει το έργο είναι το κόψιμο καλαμιών, η μείωση της κόμης αρμυρικιών, το καθάρισμα των αρδευτικών καναλιών, το πλημμύρισμα συγκεκριμένης έκτασης και η βόσκηση βλάστησης από αγροτικά ζώα.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018.

Προηγούμενο άρθροΈως 24-2-2017 πρεπει να δηλώσουν τις ζημίες οι μελισσοτρόφοι της περιοχής Φερών και Πέπλου
Επόμενο άρθροΟ Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος συμμετέχει στο Διαθρησκειακό Συνέδριο στην Τεχεράνη