Σύμφωνα με την συνέντευξη του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στον Γιώργο Παπαδακη, ανέφερε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα βετεράνου 97 χρόνων ο οποίος ζητά να πάει στις Καστανιές.

Διαβάστε το απόσπασμα από την σημερινή συνέντευξη έτσι όπως την δημοσίευσε το ΥΠΕΘΑ:

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε υπουργέ καλημέρα.

 

Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Κύριε Παπαδάκη καλημέρα, καλημέρα στου συνεργάτες σας, καλημέρα στου τηλεθεατές σας. Όχι μόνο από εμένα αλλά από τον Διοικητή της Στρατιωτικής δύναμης εδώ, από το διοικητή του Λιμενικού, του διοικητή της αστυνομίας αλλά και από όλους τους κατοίκους που ζουν εδώ και περνάν την καθημερινότητά τους σε αυτό το νησί που αποτελεί την είσοδο στην Ελλάδα.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ακριβώς ακριβώς. Διανυκτερεύσετε κύριε Υπουργέ, μείνατε χθες το βράδυ εκεί.

 

Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Όπως το λέτε κύριε Παπαδάκη.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και μάλιστα την πατήσανε και οι Τούρκοι, γιατί κάποια στιγμή όταν το ελικόπτερο, οι πληροφορίες μας λένε, έφυγε από το Καστελόριζο για τη Ρόδο νομίζανε ότι ήταν μέσα και ο υπουργός και προσπάθησαν να παρενοχλήσουν αλλά ο υπουργός ήταν στο Καστελόριζο. Δεν πειράζει για μία ακόμα φορά την πατήσανε.  Τι κάνετε Κύριε Υπουργέ;

 

Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Κύριε Παπαδάκη μετά τις ενέργειες οι οποίες γίνανε στο χερσαίο κομμάτι των συνόρων και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε εκεί. Ανοίγω μία παρένθεση και λέω ότι η σκληρή δουλειά συνεχίζεται και θα συνεχίζεται διότι θα συνεχίσουμε να υφιστάμεθα πίεση από την πλευρά της Τουρκίας. Τώρα ασχολούμεθα με το κομμάτι των νησιών. Κατανοούμε ότι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να περάσουν οι μετανάστες στο κομμάτι των χερσαίων συνόρων τώρα θα έρθουν προς την πλευρά των νησιών. Αυτή την στιγμή λοιπόν με πολλά νέα επιχειρησιακά μέτρα τα οποία παίρνουμε ενισχύουμε την άμυνά μας, ενισχύουμε την αποτροπή μας, ενισχύουμε την ασφαλή φύλαξη των συνόρων μας.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και αυτό σημαίνει αυτό σημαίνει Κύριε Υπουργέ ότι είμαστε προετοιμασμένοι γιατί όπως λέτε και εσείς αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, ήδη οι πληροφορίες που είχαμε της έδωσε και ο Τάσος Τέλλογλου χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,είναι ότι στα απέναντι παραλία, στα τουρκικά παράλια, ετοιμάζονται οι Τούρκοι να στείλουν βάρκες με μετανάστες και είναι μία κατευθυνόμενη από αυτούς ενέργεια. Είναι ο επίσημος διακινητής μεταναστών η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν έχετε απόψε κύριε Υπουργέ;

 

 Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, να σκεφτούμε όμως ότι οι ίδιες ορδές όπως της αποκαλέσατε υπήρχαν και στα χερσαία σύνορα και η ενέργειά μας εκεί ήταν άκρως απαγορευτική σκληρή και αποφασιστική. Το ίδιο κάνουμε και εδώ έχουμε επίγνωση του τι συμβαίνει εμείς δεν αφήνουμε τον καιρό να είναι βοηθός μας. Εμείς οι ενέργειες οι οποίες κάνουμε, χθες το βράδυ είχε 4 με 5 μποφόρ, οι δυνάμεις μας ήταν έξω. Επιχειρούσαν παρόλο που ήταν μηδενικές οι ροές, είμαστε εκεί. Οι δικές μας δυνατότητες τις δικές μας αντιδράσεις εξετάζουμε και με αυτές επιχειρούμε να ρυθμίσουμε όλο το επιχειρησιακό περιβάλλον.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λέτε ότι ήταν μηδενικές οι ροές χθες το βράδυ. Δεν είχαμε στην περιοχή ή στην ευρύτερη περιοχή; Αναφέρεστε μόνο στο Καστελόριζο ή και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου;

 

Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Σε ότι αφορά στο σε ότι αφορά στα χερσαία σύνορα έγιναν αρκετές προσπάθειες θα περάσουν στα σύνορα, όλες σταματήσανε επιτυχώς, σε ότι αφορά τα θαλάσσια σύνορα ήταν μηδενικές σε όλα τα σύνορα.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά. Έχετε την συμπαράστασή μας.  Βρισκόσαστε σε ένα υπέροχο νησί όπου πραγματικά φυλάττουν Θερμοπύλες αυτοί οι άνθρωποι, είναι υπέροχοι οι άνθρωποι, οι κάτοικοι Καστελόριζου. Είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή την επαφή.

 

Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Κύριε Παπαδάκη πριν κλείσουμε θα ήθελα κάτι να πω, αν μου δίνετε το χρόνο. Εμείς δεν ευχόμαστε να πάνε όλα καλά εμείς θα προσπαθήσουμε να το επιβάλουμε να πάνε όλα καλά. Είναι σαφές το μήνυμα το οποίο δίνουμε προς όλους. Τα σύνορα φυλάσσονται, οι άνθρωποι είναι παράνομοι μετανάστες, τους διαχειριζόμαστε σαν τέτοιους. Βλέπετε τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται και όλη τη διαδικασία. Βλέπετε ότι έχουμε σταματήσει τις διαδικασίες ασύλου και το μήνυμα προς αυτούς είναι ξεκάθαρο, μην έρθετε στη χώρα μας.

 

 Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και αυτό θέλαμε να ακούσουμε από σας. Εμείς είπαμε για ευχή και ελπίδα εσείς είπατε ότι δεν είναι θέμα ευχής και ελπίδας, είναι απόφασης και αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Ο λόγος δικός σας.

 

Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Και επίσης θα πρέπει να ναι και επίσης θα πρέπει να αντιληφθούμε και το εξής. Η κατάσταση αυτή έδωσε ένα εξαιρετικό καλό, αποκάλυψε τα πάρα πολύ, τα υπέροχα αντανακλαστικά των Ελλήνων. Ομόνοια σύμπνοια φιλοπατρία και το εισπράττουμε καθημερινά. Χιλιάδες μηνύματα από όλη την Ελλάδα, ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να μας προσφέρουν τον εαυτό τους. Παιδιά του σχολείου, γυναίκες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το στρατό. Άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία. Χθές δέχτηκα τηλεφώνημα βετεράνου 97 χρόνων ο οποίος ζητά να πάει στις Καστανιές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, η συνοχή και η αγάπη και η σύμπνοια θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, μαζί βεβαίως με τις άκρως επαγγελματικές, ψύχραιμες και λελογισμένες επιχειρησιακές μας ενέργειες.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ μία ερώτηση. Με ποιον τρόπο θα αποτρέψετε τις ροές και αν τελικά κάποιοι καταφέρουν να περάσουν στα νησιά μας, που θα πηγαίνουν;

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, από δω και πέρα τι πρόκειται να γίνει; Γιατί ετοιμάζονται για να έρθουν όπως μας έλεγε προηγουμένως και ο Γιώργος ότι θα έχουμε το μεταγωγών .

 

 Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Σε ότι αφορά τη διαχείριση αυτών που παράνομα εισέρχονται στη χώρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης. Ο κύριος Χρυσοχοϊδής με τον κύριο Μηταράκη το έχουν ολοκληρώσει και σύντομα θα το δείτε να εξελίσσεται. Σε ότι αφορά στο επιχειρησιακό κομμάτι ήδη έχουμε αλλάξει την επιχειρησιακή λογική μας. Έχουμε επιθετική προωθημένη επιχείρηση και διασφάλιση των συνόρων, δεν θα ήθελα να επεκταθώ πάνω σε αυτό. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε και αναφέρομαι σε επιχειρησιακά λόγια, άλλο το περιβάλλον το χερσαίο, άλλο το περιβάλλον το θαλάσσιο. Πολύ πιο περιορισμένο το χερσαίο πολύ πιο εκτεταμένο και απρόβλεπτο το θαλάσσιο. Το γνωρίζουμε, ζούμε σε αυτό, το υπηρετούμε χρόνια. Εξαιρετική συνεργασία λιμενικού και Ενόπλων Δυνάμεων τα αποτελέσματα είναι ορατά.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε υπουργέ να σας ευχαριστήσουμε, καλή δουλειά καλή δουλειά την καλημέρα μας καλό πρωινό Να σαστε καλά.

 

Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ, την καλημέρα μου σε όλους, να είσαστε καλά.
stratiotikathemata.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΑναχωρούν για Έβρο 150 Κρητικοί Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων
Επόμενο άρθροΗ Γερμανία χρηματοδοτεί με 32 εκατ. ευρώ την τουρκική ακτοφυλακή