Ο Μ. Βορίδης επικοινώνησε με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες

Έρευνα σε βάρος του δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν για τυχόν έκνομες ενέργειες ζήτησε από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν και υπογραμμίζει:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο δήμαρχος έχει προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, αναστολή επτά υπαλλήλων και τρίμηνη διακοπή μισθών με τις πρωτοφανείς κατηγορίες περί «εγχώριων τρομοκρατών» και «Γκιουλενιστών».

Οι κινήσεις του μουσουλμάνου δημάρχου,  Οντέρ Μουμίν, που ζηλεύοντας τον Ερντογάν, απέλυσε εργαζόμενο προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην «τρομοκρατική οργάνωση»  FETÖ, προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τους σκοπούς του.

Ειδικότερα μετά την απόφασή του, να ανακαλέσει τους αντιδημάρχους και να ζητήσει την παραίτηση ακόμη και αιρετών που θεωρεί ότι «συσχετίζονται με τη FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκτροχιαστεί η κατάσταση. Έχουμε ένα δήμαρχο που εκτοξεύει συλλήβδην χαρακτηρισμούς για όλους τους υπαλλήλους, ότι είναι άχρηστοι, ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά ή ότι συμμετέχουν σε εγκληματική οργάνωση. Παραπέμπει υπαλλήλους στο Πειθαρχικό χωρίς να στοιχειοθετεί τους λόγους», δήλωσε ο Δημήτρης Μάγγας, πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Όπως είχε πει, μιλώντας στις 19 Δεκεμβρίου, στο MEGA, έχει σταλεί εξώδικο στο δήμαρχο, το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση από το υπουργείο.

«Η τελευταία κίνηση του δημάρχου ήταν να κλειδώσει το ταμείο, να φωνάξει κλειδαρά και να αλλάξει κλειδαριά, ενώ έδιωξε και την ταμία του δήμου», συμπλήρωσε ο κος Μάγγας, τονίζοντας πως πρόκειται για μία απαράδεκτη εικόνα.

Ο δήμαρχος σε ρόλο εγχώριου Ερντογάν

Προκειμένου να δικαιολογήσει(!) τις καταχρηστικές απολύσεις και την απαράδεκτη συμπεριφορά του, ο δήμαρχος Ιάσμου, επικαλείται την τρομοκρατία και τους Γκιουλενιστές.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στη σελίδα του δήμου στο facebook «Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :
Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

ΠΗΓΗ www.in.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώνονται τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροΒόμβα η καθαρογραμμένη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ – Από πότε ακυρώνονται οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής