Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάνοιξη των μεθοριακών σταθμών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που κρατούν κλειστούς έχοντας τοποθετήσει τρακτέρ στις διαβάσεις Έλληνες αγρότες, ζητάει με ψήφισμά της η Βουλή της Βουλγαρίας.
Στο ψήφισμα η Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας δηλώνει ότι «δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων της Βουλγαρίας από πλευράς Ελλάδας», ενώ καλεί «τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας μέσω των συνόρων». Ζητά επίσης από τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές να συνεχίσουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης σε διμερές επίπεδο.

Με το ψήφισμά της η βουλή της Βουλγαρίας καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να λάβει θέση στο ζήτημα, ξεκινώντας, μεταξύ άλλων, και διαδικασία επί παραβάσει κατά του ελληνικού κράτους», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα «δεν θα επιτρέψει αυτή η κρίση να οδηγήσει σε επιδείνωση των διμερών σχέσεων».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Πέμπτη (18.02.2016), ο κεντροδεξιός Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιδιώκει «εσκεμμένα να βλάψει τους Βουλγάρους» στο θέμα αυτό.

Όλα αυτά ενώ η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία ανακοίνωση την εκτροπή της κυκλοφορίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας μέσω της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ, λόγω του αποκλεισμού όλων των σημείων διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών από οργισμένους Βούλγαρους οδηγούς φορτηγών οχημάτων.

Μετά το κύριο μεθοριακό πέρασμα Κούλατα-Προμαχώνας, το οποίο έκλεισε από την Τρίτη για την κυκλοφορία, οι οδηγοί επεξέτειναν σήμερα, για πρώτη φορά, τη δράση τους στα πέντε άλλα σημεία διέλευσης της ελληνο-βουλγαρικής μεθορίου, προκαλώντας σημαντική αναστάτωση.

Το Εθνικό Συνδικάτο Βουλγάρων Μεταφορέων εξήγησε πως με το μέτρο αυτό θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας που έχουν επιβάλει στις νταλίκες οι αγρότες στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΤόλης Τσολακάκης: «Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ από τους Πελαργούς αύριο στην Αλεξανδρούπολη»
Επόμενο άρθροΔεκτή η παραίτηση Σγουρίδη