Μια ανακοίνωση την οποία πραγματικά δεν ξέρουμε πως να αναλύσουμε και να αξιολογήσουμε λάβαμε το βράδυ χθες από τους βουλευτές Σύριζα Έβρου. Με την ανακοίνωση αυτή κάνουν λόγο για φήμες που διαδόθηκαν από μέσο ενημέρωσης για κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, όμως στη συνέχεια λένε και οι ίδιοι ουσιαστικά ότι τα εξωτερικά ιατρεία θα κλείσουν όπως προγραμματίστηκε από το ίδιο το Νοσοκομείο… Μάλιστα αυτό ακριβώς ειπώθηκε και από το μέσο ενημέρωσης στο οποίο αναφέρονται…στο οποίο μάλιστα μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου. O πρόεδρος κ. Στάμος, την επόμενη ημέρα δήλωσε το ίδιο και στο κρατικό ραδιόφωνο της Ορεστιάδας, το οποίο δημοσίευσε την είδηση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Εύλογα θα αναρωτηθούμε λοιπόν που είναι οι “φήμες”;;; Παρακάτω στην ίδια ανακοίνωση οι βουλευτές αφήνουν αιχμές για τις δηλώσεις του κ. Στάμου που τους κατηγόρησε για αδράνεια.

Θα υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά στους βουλευτές Έβρου του Σύριζα ότι εδώ δεν είναι Τουρκία ούτε Βόρεια Κορέα και τα μέσα ενημέρωσης δεν γίνεται να μεταδίδουν τις ειδήσεις που επιθυμούν οι πολιτικοί. Για μια ακόμα φορά ξεκινούν οι βουλευτές Έβρου κείμενο ανακοίνωσης με επίθεση σε μέσα ενημέρωσης θεωρώντας ότι αυτό είναι το πρόβλημα τους. Προφανώς λοιπόν αν το μέσο ενημέρωσης δεν είχε μεταδόσει την είδηση και δεν έδινε το λόγο στον κ. Στάμο, δεν θα είχε πρόβλημα το νοσοκομείο Διδυμοτείχου;;; Θα είχε επίσης αξία να μας πουν οι βουλευτές σε ποια μέσα ενημέρωσης έβγαιναν τα προήγουμενα χρόνια και “έσκιζαν” τα μνημόνια…

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης οι βουλευτές επιτίθενται σε όσους σήμερα βγαίνουν στα ΜΜΕ και αγωνιούν για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, υπονοώντας μάλιστα αδράνεια από τους Βουλευτές του νομού. “Ας αναλογιστούν τις όποιες ευθύνες τους για την αφωνία τους όλα τα προηγούμενα έτη κατά τα οποία απαξιώθηκε πλήρως τόσο το συγκεκριμένο Νοσοκομείο όσο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας” σημειώνουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των βουλευτών:

Σχετικά με φήμες που διαδόθηκαν μέσω γνωστού μέσου ενημέρωσης του Έβρου περί δήθεν κλεισίματος των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και απώλειας εκατοντάδων ραντεβού, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι απλά πρόκειται για προγραμματισμένες από το ίδιο το Νοσοκομείο τροποποιήσεις στα ραντεβού των Ιατρών, λόγω των καλοκαιριών αδειών του Ιουλίου – Αυγούστου και για τις οποίες το Νοσοκομείο έχει ήδη φροντίσει να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τις όποιες αλλαγές.

Ο Λαός του Βορείου Έβρου όπως και εμείς, γνωρίζουμε την τραγικότητα της κατάστασης στην Υγεία που μας κληροδότησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ της προηγούμενης 6ετίας και δεδομένων των συνθηκών κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την καλυτέρευσή της.

Όλοι όσοι σήμερα βγαίνουν στα ΜΜΕ και αγωνιούν για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, υπονοώντας μάλιστα αδράνεια από τους Βουλευτές του νομού, ας αναλογιστούν τις όποιες ευθύνες τους για την αφωνία τους όλα τα προηγούμενα έτη κατά τα οποία απαξιώθηκε πλήρως τόσο το συγκεκριμένο Νοσοκομείο όσο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Όσο αφορά δε τις προσπάθειές μας, από την πρώτη κιόλας στιγμή έχουμε θέσει ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας του Έβρου όπως φυσικά και αυτό της υποστελέχωσης και ήδη ως ένα πρώτο βήμα έχει ενισχυθεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με νέες προσλήψεις Ιατρικού προσωπικού για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια. Κάτι φυσικά που θα συνεχιστεί και με επιπλέον προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Εκτός από τις παραπάνω ενέργειές μας για την στελέχωση των δομών υγείας του Έβρου, ο κύριος στόχος μας ήταν και είναι η θεσμοθέτηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την αναμόρφωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και την δημιουργία των αντίστοιχων δομών που θα παρέχουν σε όλους τους πολίτες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε επίπεδο γειτονιάς, χωριού και πόλης αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα τα Νοσοκομεία και εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του Συστήματος Υγείας τόσο σε Τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

Οι Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

Καΐσας Γεώργιος
Γκαρά Νατάσα
Ρίζος Δημήτριος

http://www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωσε Dache, παίρνει και Παλέντζα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης!
Επόμενο άρθροΔέδογλου Σπύρος: Όλα κατεστραμμένα στο Τουριστικό Περίπτερο Τυχερού