Βράβευση της Προέδρου του «Ρώσικου Σπιτιού» από τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας

Κατά τη διάρκεια της επίσημης δεξίωσης για την εθνική εορτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 12 Ιουνίου ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντρ Π. Στσερμπακόβ εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ απένειμε το επιστήθιο διακριτικό σήμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας «Για Συνεργασία» στην Πρόεδρο του πολιτιστικού κέντρου  «Ρώσικο Σπίτι», κ. Ιουλία Γαβρίλοβα, ως αναγνώριση της πολυετούς συμβολής της στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών πολιτιστικών και διαπεριφερειακών δεσμών. Η βράβευση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δεδομένης της πολυποίκιλης δράσης του «Ρώσικου Σπιτιού» και της προσφοράς του σε πολλούς τομείς.

Η κ. Γαβρίλοβα στον ευχαριστήριο λόγο της αναφέρθηκε στις σχέσεις αδελφοποίησης μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και της περιοχής Βίμποργκσκι της Αγίας Πετρούπολης και παρέδωσε στον Γενικό Πρόξενο ζωγραφικό πίνακα του Θ. Αγγλιά αφιερωμένο στην σχέση αδελφοποίησης της Αλεξανδρούπολης με τη «Βόρεια πρωτεύουσα» της Ρωσίας. Ειδικότερα, ανέπτυξε τη δράση του «Ρώσικου Σπιτιού» και τόνισε ότι η αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης ενίσχυσε το ενδιαφέρον της Αγίας Πετρούπολης για σύσφιξη σχέσεων άλλων περιοχών της με άλλες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας, όπως με την Καβάλα, Χαλκιδική, Δήμο Αριστοτέλη και η αδελφοποίηση της ίδιας της Αγίας Πετρούπολης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το 2015 ανεγέρθη το Μνημείο του Ρώσου στρατιώτη στην Φλώρινα. Ο τ. Γενικός Πρόξενος κ. Αλεξέι Ποπώβ συνέβαλλε καθοριστικά σε όλες αυτές τις επιτυχίες όπως αναγνώρισε η κ. Γαβρίλοβα και συνέχισε παραθέτοντας μελλοντικά σχέδια όπως η κατασκευή του παρεκκλησίου ρωσικού ρυθμού που ήδη άρχισε να κατασκευάζεται στην Αλεξανδρούπολη στα πλαίσια ανέγερσης μεγαλύτερου ναού ρωσικού ρυθμού προς τιμήν του Αγίου Βλαδιμήρου, σε συνεργασία με την Μητρόπολη και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η κ. Γαβρίλοβα ευχαρίστησε τον κ. Στσερμπακόβ για την τιμή που της έγινε από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Προξενείο όπως επίσης για τη βοήθειά του στο έργο του «Ρώσικου Σπιτιού» και τη βοήθεια του Γενικού Προξενείου από την αρχή της δράσης του.

Στην ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου αναφέρεται ότι στη δεξίωση παρευρέθηκαν η εκπρόσωπος της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Κ. Χεμπεκίδου, ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη S. Pavic, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας O.Y. Okan, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Α. Μανδρίτης, ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη V. Pisanchev, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη W. Stechel, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α` Θεσσαλονίκης Μ. Μπόλαρης, ο βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Β` Θεσσαλονίκης Γ. Λαζαρίδης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Α` Θεσσαλονίκης Ι. Σαρίδης, εκπρόσωπος του Διοικητού του Γ΄ ΣΣ Υποστράτηγος Χ. Δρίβας, η Αν. Γενική Γραμματέας .ΟΣ και ΑΣ Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Κ. Τεκτονίδου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δράμας Α. Πατακάκης, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στελέχη δημοτικών, στρατιωτικών

Προηγούμενο άρθρο«Βραβεία Πολιτισμού 2017» απο την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου
Επόμενο άρθροΑ. Γκαρά: “Κανονικά θα κατατεθούν οι δηλώσεις καλλιέργειας για τους αγρότες με παραχωρήσεις χρήσης ακινήτων δημόσιας γης χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ποινών”