Βράβευση  του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης « Δόμνα Βισβίζη» για την 1η θέση σε διαπεριφερειακό διαγωνισμό σχετικά με τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, στην πόλη της Έδεσσας, η τελετή βράβευσης του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», το όποιο κατέκτησε την περσινή σχολική χρονιά την 1η θέση στον διαπεριφερειακό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε Πέλλας, με θέμα « Διακόσια χρόνια ελεύθερου κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον  εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα» και ο οποίος απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Παρουσία του Περιφερειάρχη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και πολλών άλλων επισήμων και με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα σχολεία που διακρίθηκαν, έλαβε χώρα μια συγκινητική τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές μας διάβασαν το λογοτεχνικό κείμενο που βραβεύτηκε, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και τα επαινετικά σχόλια του κοινού που παρακολουθούσε την εκδήλωση. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να γίνει γνωστή και ευρύτερα η ιστορία, η συμμετοχή και η συμβολή της Θράκης στον Αγώνα.

Συμμετείχαν οι μαθήτριες της ομάδας, Μαυρομάτη Μαρία, Μπουραντά Βασιλική, Μπουραντά Μαριάνθη και Ντάσκαρη Μαρία, καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές κ. Κίτσος Δημήτρης και  κ. Πετρούδα Λίλα.     

Για να παρακολουθήσετε την τελετή βράβευσης

Ανάγνωση του βραβευμένου κειμένου στην εκδήλωση : από  1.32.22 έως 1. 44.50

Απονομή βραβείου: από 2.05.55 έως 2.07.23

Να θυμίσουμε πως το σχολείο μας είχε κατακτήσει την 1η θέση στην κατηγορία Λογοτεχνικό δοκίμιο Γυμνασίου, ανάμεσα σε 77 συμμετοχές από 36 σχολεία των περιφερειών Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος της Δ.Δ.Ε Έβρου «Η θράκη στον Αγώνα». Το λογοτεχνικό δοκίμιο που δημιούργησε η ομάδα αναφερόταν στη ζωή και το έργο του Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη και ήταν προϊόν ιστορικής έρευνας και συγγραφής μελών της ομάδας, υπό την καθοδήγηση και ενθάρρυνση των υπεύθυνων καθηγητών.  Στο κείμενο, η Δόμνα Βισβίζη αναθυμάται και αποτιμά τη ζωή της, λίγες μέρες πριν από τον θάνατό της, καταγράφοντας τις σκέψεις της σε μια επιστολή που δεν θα φτάσει ποτέ στον παραλήπτη της…

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος του 3ου Γυμνασίου «Η θράκη στον Αγώνα», ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του σχολείου, την τέως Διευθύντρια του σχολείου, την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Έβρου, καθώς και τη συνάδελφο Σεκέρη Άννα για τη στήριξή τους στην υλοποίηση. Επίσης ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη αρωγή του.

 

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Τοκαμάνης: “Καταστροφική η πολιτική της Δημοτικής Αρχής – Ευθύνες της κυβέρνησης και του ΔΠΘ”
Επόμενο άρθροΧριστόδουλος Τοψίδης: “Χθές έπρεπε ο Πρωθυπουργός να έχει μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα”