Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, συνεργάτης του IRIS Smart Cities, αναγνωρίστηκε πριν από λίγες ημέρες από την επιτροπή Euro-China Green & Smart City Awards ως μία πόλη που ανήκει μια επιλεγμένη ομάδα καινοτόμων αστικών κέντρων, τα οποία αξίζουν διεθνή αναγνώριση.

Στην Αλεξανδρούπολη θα απονεμηθεί βραβείο για τις προσπάθειές της στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έξυπνων δημόσιων πολιτικών στο διάσημο γεγονός στο Ningbo της Κίνας, το διάστημα 6-9 Σεπτεμβρίου.

Το event διοργανώνει το Fondation Prospective & Innovation, ένα ίδρυμα δημοσίου ενδιαφέροντος, με επικεφαλής των πρώην γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Πιέρ Ραφαρίν, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κινεζικό Κέντρο για την Αστική Ανάπτυξη.

Ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φαλέκας, θα βρίσκεται στην εκδήλωση για να παραλάβει το βραβείο και να συζητήσει με άρχοντες άλλων πόλεων για την πρωτοβουλία του IRIS project.

Η Αλεξανδρούπολη επιταχύνει την ανάπτυξή της μέσω ισχυρών συνεργασιών με το ΕΚΕΤΑ και το Energy HIVE Cluster, στους τομείς της μελέτης, του σχεδιασμού και της εφαρμογής πρότζεκτ και δράσεων για την υιοθέτηση της ενεργειακής μετάβασης τοπικά. Επιπρόσθετα, η Αλεξανδρούπολη είναι ένας προνομιούχος συνεργάτης σε λύσεις έξυπνων πόλεων, επιδεικνύοντας και υποστηρίζοντας βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα από κοινού με πόλεις – φάρους, όπως το Γκέτεμποργκ, η Νίκαια και η Ουτρέχτη.

www.energyin.gr

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός για την μετατροπή 3 αποθηκών του ΟΣΕ σε χώρους πολιτισμού
Επόμενο άρθροΗ Κοινοβουλευτική πίεση Δημοσχάκη απέδωσε καρπούς για τη Λιμνοδεξαμενή Σαμοθράκης! Με απόφαση του Υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης αναβιώνει η διαλυθείσα σύμβαση για το έργο!