Η κυβέρνηση προκηρύσσει κατά καιρούς μόνιμους διορισμούς για διάφορες θέσεις στο δημόσιο, επικαλείται την ανάγκη μονιμοποίησης συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά «ξεχνάει» γιατί άραγε ;;; μονίμως τα εκρηκτικά κενά στα σχολεία και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εδώ και μία σειρά ετών εργάζονται καλύπτοντας οργανικά κενά.

Το υπουργείο Παιδείας ταυτόχρονα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στελεχώνοντας τα δημόσια σχολεία ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.

Σαν να μην έφτανε η συνεχής κοροϊδία των τάχα χιλιάδων μόνιμων διορισμών και το εμπόριο ελπίδας στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής,  σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι οι αναπληρωτές έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, αλλά όχι και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, σαν να μην έφταναν τα προβλήματα στην καταβολή μισθοδοσίας και τις τοποθετήσεις, σαν να μην έφτανε η συνεχής αβεβαιότητα, η οικονομική και ψυχική εξαθλίωση, έρχεται και το πασχαλινό «δώρο» του υπουργείου τυλιγμένο με την εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών 2017-2018.

Οι εκπλήξεις δε σταματούν και ο αιφνιδιασμός συνεχίζεται. Η φετινή προϋπηρεσία των δύο τελευταίων μηνών, φημολογείται ότι δε θα προσμετρηθεί στους πίνακες για την επόμενη σχολική χρονιά! Έτσι απλά λοιπόν διαγράφουν τη δουλειά 2 μηνών, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος σε όλα τα επίπεδα για κάθε εκπαιδευτικό που εργάζεται κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για την κατάταξη στους νέους πίνακες. Υπάρχουν για παράδειγμα συνάδελφοι που προσλήφθηκαν πρόσφατα, παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους, μετακόμισαν, για να πάρουν έστω και δύο μόρια προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους στους πίνακες και ουσιαστικά οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί θα έχουν μηδενική σχεδόν προϋπηρεσία από την τρέχουσα χρονιά, όπως κι εκείνοι που αρνήθηκαν πρόσληψη! Πρόκειται για την πλήρη απαξίωση που πλέον έχει ξεπεράσει  κάθε όριο!

Οι συμβάσεις εργασίας λήγουν 30 Ιουνίου και με βάση αυτό το δεδομένο οι συνάδελφοι έκαναν τον προγραμματισμό τους. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία ώρα δουλειάς από την προϋπηρεσία στους πίνακες.

Απαιτούμε από το υπουργείο να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία.

Ζητούμε από την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποτρέψει την υλοποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, υπερασπιζόμενη τη δουλειά χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στον απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει το υπουργείο τον αγώνα ζωής που δίνει ο κάθε αδιόριστος εκπαιδευτικός προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Η Πρόεδρος                        Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική               Γεωργουσίδου Μαρία

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Σαμοθράκης στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
Επόμενο άρθροΔέλτα του Έβρου: Πρόγραμμα προσέλκυσης αναπαραγωγής για Τυτώ