Να δώσει τώρα λύση για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό καλεί τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Όπως τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, “τα προβλήματα από την πανδημία είναι εδώ. Και της υγείας και της οικονομίας. Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την αγωνία μου για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€) μέχρι και τον Οκτώβριο. Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών η ρύθμιση διεκόπη  και με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών (400€ τον μήνα για τρεις μήνες). Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την μείωση της οικονομικής βοήθειας (από 534€ στα 400€) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού  αυτή την εποχή ο ΟΑΕΔ  χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει”.

“Μιλάμε για 85.000 ανθρώπους και τις οικογένειες τους, που όσοι από αυτούς δούλεψαν φέτος στον τουρισμό, απασχολήθηκαν το πολύ για δύο μήνες. Χωρίς εισόδημα, χωρίς προοπτική για το άμεσο μέλλον, με το άγχος να κυριαρχεί στη ζωή τους οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν φέτος Χριστούγεννα. Η άμεση ενίσχυση από το κράτος για τον μήνα Δεκέμβριο είναι μονόδρομος.Καλώ τον  κ. Μητσοτάκη να δώσει λύση τώρα” καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

 

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΈκκληση Πολάκη για την αγορά φαρμάκου κατά του κορονοϊού που «σώζει ζωές»
Επόμενο άρθρο “Αν η Ελλάδα δεν ασκήσει veto στην ΕΕ, τότε ας επιλέξει: το Land Greece ή το Sanjak Yunanistan” (γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)