Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, είπε – Εξηγώντας τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, ανέφερε ότι δεν έχει αυξηθεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου: «Πέρυσι τέτοια εποχή, το κυβικό μέτρο είχε 9 δολάρια, τώρα έχει 33 δολάρια»

Μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επερχόμενο κύμα ακρίβειας το οποίο θα αγγίξει και τους λογαριασμούς του ρεύματος προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Εξηγώντας τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, ανέφερε ότι «δεν έχει αυξηθεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου. Πέρυσι τέτοια εποχή, το κυβικό μέτρο είχε 9 δολάρια, τώρα έχει 33 δολάρια. Όσον αφορά στους ρύπους, η αξία του διοξειδίου του άνθρακα έχει ανέβει από τα 22 ευρώ στα 63 ευρώ. Κάποιοι ρωτάνε γιατί δεν ανοίγουμε τον λιγνίτη. Αν τώρα η ΔΕΗ παρήγαγε ρεύμα από λιγνίτη, θα έχανε μισό δισ. ευρώ και θα χρεοκοπούσε. Ο λιγνίτης είναι πια οικονομικά ασύμφορος λόγω της αύξησης των τιμών των ρύπων. Άρα, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολιγνιτοποίηση έχει και οικονομικό κίνητρο. Θα υπάρξουν μέτρα και άμεσα και μακροπρόθεσμα», τόνισε προσθέτοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το ενεργειακό μοντέλο της χώρας.

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΑΕΙ: Οι βάσεις δρομολογούν εξελίξεις – Κατάργηση τμημάτων και ίδρυση νέων από το 2022
Επόμενο άρθροΕιδικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ 240 ευρώ – Οι δικαιούχοι, πώς θα κάνετε την αίτηση