Αποζημίωση των αγροτών του Δήμου Σουφλίου και αποκατάσταση των καταστροφών στο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ανέφερε πως είναι αγανακτισμένοι οι αγρότες του Δήμου Σουφλίου, οι οποίοι έχουν απομείνει χωρίς χωράφια και χωρίς εισόδημα.

Τα χωράφια τους, περίπου 5.000 στρέμματα, καταστράφηκαν από μεγάλα ρήγματα και απανωτές «στρώσεις» άγονης άμμου που προκλήθηκαν από πλημμύρες το Γενάρη και Φλεβάρη του 2015.

 

Ευ. Αποστόλου: Ευχολόγια για τα αντιπλημμυρικά έργα

Για το 2015 δόθηκαν 5 εκατ. ευρώ απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, αποφεύγοντας ωστόσο να πει αν τα ποσά αυτά είναι για αποζημιώσεις ή για επιδοτήσεις που οφείλονται στους παραγωγούς.

Παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα ποσά που δόθηκαν δεν φτάνουν για τις ανάγκες, αλλά εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για το αν θα δοθούν περισσότερα, καθώς όπως είπε υπάρχει πρόβλημα να καλυφθούν οι ανάγκες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τα έργα στον ποταμό Έβρο, ο υπουργός ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, και Τουρκίας για να προχωρήσουν.

Γ. Δελής: Τα αντιπλημμυρικά δεν είναι επιλέξιμα έργα από την ΕΕ

Ο Γιάννης Δελής ανέφερε πως οι αγρότες στο Σουφλί δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση και πως πλήττονται κυρίως οι φτωχοί αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Για τα έργα σημείωσε ότι το ευχολόγιο το ακούνε οι κάτοικοι της περιοχής δεκαετίες από τις κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ.

 

Προηγούμενο άρθροΚουρουμπλής: Έτοιμος ο εκλογικός νόμος – 270 έδρες με απλή αναλογική και 30 μπόνους
Επόμενο άρθρο563 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως – Σαν σήμερα: «Εάλω η Πόλις!»