Είναι μία δύσκολη περίοδος και το βάρος που σηκώνει η Αντιδημαρχία καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου μας είναι μεγάλο, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποτελούν τη δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας.

Οι άνθρωποι αυτοί καταβάλουν υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η πόλη και οι οικισμοί μας να παραμένουν καθημερινά καθαροί, ασφαλείς και απολυμασμένοι.

Μέρα και νύχτα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με μειωμένο προσωπικό και κάτω από αντίξοες συνθήκες, επιφορτισμένοι, πέραν, από τη συνήθη αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων και με εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων για τον περιορισμό από την εξάπλωση της πανδημίας covid_19.

Στην προσπάθεια αυτή, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε το έργο των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης απευθύνω έκκληση προς τους πολίτες να πράττουν τα παρακάτω:

– Να τοποθετούν σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά τα οποία δεν ανακυκλώνονται.

– Να κλείνονται ερμητικά οι ειδικές σακούλες απορριμμάτων με κορδόνι σε περίοδο πανδημίας.

– Να τοποθετούνται οι σακούλες εντός των κάδων και αυτοί να κλείνονται για να μην υπάρχει πιθανότητα επιμόλυνσης ανθρώπων ή περαστικών ζώων. Εάν ο κάδος είναι γεμάτος να αναζητείτε άλλος κοντινός.

– Να αποφεύγονται εργασίες όπως επισκευές και μερεμέτια, ώστε να μη βγαίνουν στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα.

Για έκτακτες ανάγκες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμμή Δημότη στον αριθμό 2551022222.

Στεκόμαστε με σεβασμό στο έργο των εργαζομένων.

Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης
Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Προηγούμενο άρθροΟλόκληρο το Άγιον Όρος προσεύχεται απόψε για την πανδημία
Επόμενο άρθροΕπιστολή Τοψίδη σε Γεωργιάδη για την στήριξη όλων των επιχειρήσεων και εργαζομένων