Ανοιχτές είναι από αυτό το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες, οι οποίες λειτουργούν με νέους κανόνες στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού. Δύο από αυτούς τους κανόνες είναι η απαγόρευση της μουσικής και της πώλησης αλκοόλ, όπως γίνονταν έως τώρα, μέτρο το οποίο προσπάθησε να εξηγήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα μεγάφωνα στις εκκλησίες για τη μετάδοση των Λειτουργιών. Η λογική που ανοίξαμε τις παραλίες είναι για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού στις ανοργάνωτες παραλίες. Δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα πάρτι που θα δώσουν λάθος μήνυμα. Ερχόμαστε να καλύψουμε την ανάγκη που προέκυψε από το συνωστισμό στις μη οργανωμένες παραλίες. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τη μουσική, λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα και μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις που δεν βοηθούν στην τήρηση των μέτρων», είπε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

Προηγούμενο άρθροΑρση μέτρων: Ολα όσα λειτουργούν ξανά από αύριο, όροι & προϋποθέσεις – Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν Δευτέρα 25 Μαΐου
Επόμενο άρθροΔημιουργούνται προσωρινοί ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι – Τι προβλέπει η τροπολογία