Θέση για το άνοιγμα ή όχι των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα πήραν Μαγιορκίνης, Γκάγκα, Παυλάκης και Βασιλακόπουλος.

Δύσκολη η εξίσωση για το να θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα. Και αυτό γιατί όπως ξεκαθαρίζουν οι ειδικοί όσο το σύστημα Υγείας πιέζεται τόσο δεν θα δίνεται το «πράσινο φως», με το ερώτημα τι θα γίνει το Πάσχα να «βασανίζει» ολοένα και περισσότερο κυβέρνηση και ειδικούς.

Τι λένε όμως όσοι είναι στην πρώτη γραμμή της… πανδημίας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι «για τις περιφερειακές μετακινήσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά τώρα είναι προτεραιότητα η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας».

Εξήγησε μάλιστα ότι «η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι καθοριστικό στοιχείο για το άνοιγμα δραστηριοτήτων κάτι που η επιδημιολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει».

Σημειώνεται ότι κατά τον ίδιο στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει «εύθραυστη σταθεροποίηση» και πως «ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%».

Στην Αττική, δε η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης όπως επισήμανε προσθέτοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μέσα στην εβδομάδα μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης σήμερα.

Από την πλευρά της ηΜίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως για να πρώτα πρέπει «να σταματήσει η μεγάλη είσοδος ασθενών στα νοσοκομεία» και στη συνέχεια να δούμε νέα χαλάρωση των μέτρων. «Καλώς δεν θέλει να δεσμευτεί η Επιτροπή από τώρα για το Πάσχα. Είναι σωστό να δούμε πως θα εξελιχθεί πρώτα η κατάσταση» συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν είναι ασφαλές να μαζευτούμε στα διαμερίσματα ούτε σε μια αυλή σε ένα χωριό 20 άτομα. Η ελευθερία που πρέπει να έχουμε είναι ελευθερία εν μέσω πανδημίας».

Από την πλευρά του ο ερευνητής στις ΗΠΑΓιώργος Παυλάκης υπογράμμισε στο Mega ότι «κάθε άνοιγμα είναι επικίνδυνο να επιβαρύνει την κατάσταση γιατί δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να συντονιστεί κάτι που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση», ενώ ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ήταν ξεκάθαρος. «Αν το Πάσχα μείνουν 5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αθήνα τότε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη θετικότητα».

Ο ίδιος άλλωστε έχει επισημάνει ότι είναι καλύτερα το Πάσχα να γίνει να γίνει σε εξωτερικούς χώρους στις αυλές μας στο χωριό αφού όπως επεσήμανε δεν πρόκειται να τηρηθεί το lockdown και είναι προτιμότερο από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τα mall και τα κέντρα αισθητικής τη Δευτέρα 19/4, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα στη Κοζάνη μόνο με τη μέθοδο του click away.

ΠΗΓΗ  www.ieidiseis.gr
Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Σε αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατος της 37χρονης εγκύου
Επόμενο άρθροΠένθος στο παγκόσμιο βόλεϊ για την απώλεια του «Λόρενς της Αλεξανδρούπολης»