Παρ’ όλο που μπήκε δυνατά στον αγώνα παίρνοντας το πρώτο σετ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κάνοντας αρκετά λάθη (39 στον αριθμό) υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπενφίκα γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ στην Πορτογαλία, στα πλαίσια της φάσης των «8» του Challenge Cup του βόλεϊ. 

Ονειρικά ξεκίνησε το παιχνίδι του Εθνικού στη Λισαβόνα, με την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη να παίρνει το προβάδισμα κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-18. Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική, με τους Ίβηρες να φτάνουν στην ολική ανατροπή παίρνοντας τα επόμενα σετ με 25-19, 25-18 και 25-19. Σημαντικό ρόλο στο ματς έπαιξαν και τα 20 χαμένα σερβίς της ελληνικής ομάδας, ενώ σε κακή μέρα βρέθηκε ο Νίκολα Μιγιαήλοβιτς.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα σύμφωνα με τη CEV ήταν ο Γκασπάρ της Μπενφίκα που πέτυχε 17 πόντους. Καλός για τον Εθνικό ήταν ο Φόγιερ ο οποίος μάλιστα είχε και το καλύτερο ποσοστό στην υποδοχή από οποιοδήποτε άλλο παίκτη του ματς (54%).

Πλέον οι Εβρίτες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Εθνικός θα προσπαθήσει να επικρατήσει με 3-0 ή 3-1 έτσι ώστε να το ματς να οδηγηθεί στο «χρυσό σετ». Αν η Μπενφίκα πάρει δύο σετ όλα θα έχουν τελειώσει για την ομάδα της Θράκης.

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής 

Προηγούμενο άρθροΟ Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού μετά τον σάλο που δημιούργησε η δήλωση του, στον MAXIMUM 93,6
Επόμενο άρθροΜεγάλος αριθμός “εγκλωβισμένων” φορτηγών στα τελωνεία Ορμενίου και Σβίλενγκραντ