Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε  η διαδικασία απόδοσης κατηγοριών από τον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους των Τούρκων στρατιωτικών ο Εισαγγελέας τους απόδωσε μόνο την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα και όχι αυτή του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα – για έκθεση σε κίνδυνο των πολιτών του ελληνικού κράτους τους.
Ο Εισαγγελέας τους ζήτησε να απολογηθούν αύριο στις 12 το μεσημέρι στον ανακριτή όμως προβλέπεται να κάνουν χρήση της τριήμερης προθεσμίας που δικαιούνται και έτσι να απολογηθούν την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.
Πάντως και οι οκτώ επιβαίνοντες του ελικοπτέρου έχουν ήδη κάνει αίτηση στην Υπηρεσία Ασύλου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης και περιμένουν αύριο να την λάβουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ηλεκτρονικά.
Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως η διαδικασία διεκπεραίωσης μιας αίτησης ασύλου κρατάει αρκετούς μήνες.
Τι αναφέρεται στο άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα: «Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».
pronews.gr
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Βίτσας: Πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας για έκδοση των 8 στρατιωτικών
Επόμενο άρθροΜετά το πραξικόπημα… ανακαλύφθηκε ότι λείπουν 42 στρατιωτικά ελικόπτερα