Την λύση της προπαγάνδας βγάζει από τη φαρέτρα της η Άγκυρα…

Δε χωρά ουδεμία αμφισβήτηση σε σχέση με το γεγονός πως ο Ερντογάν βρίσκεται σε ολοφάνερα δύσκολη θέση εδώ και αρκετούς μήνες, με τη χώρα μας να έχει συμβάλει με το δικό της τρόπο σε αυτό.

Προφανώς και αναφερόμαστε στην σθεναρή αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, που εμπόδισαν με σθεναρότητα και αίσθημα ευθύνης την εισβολή δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που επιχείρησαν να εισβάλουν στα ελληνικά σύνορα.

Η συγκεκριμένη άμεση αντίδραση της Ελλάδας προκάλεσε στον Τούρκο Πρόεδρο ποικίλες συνέπειες :

  • Τον εξέθεσε στο εσωτερικό του, αφού εμφανίστηκε μη ικανός να πετύχει μία επικοινωνιακή νίκη έναντι της Ελλάδας.
  • Δεν μπόρεσε να ‘’ξεφορτωθεί’’ έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων που δεν τον ήθελε στο έδαφος τους, και τον οποίον τώρα πρέπει να τον διαχειριστεί καταλλήλως εξαιτίας και του κορωνοιού
  • Διαπίστωσε πως επιλογή της Ελλάδας να διεθνοποιήσει το όλο το ζήτημα, έφερε σε εκείνη μεγαλύτερους συμμάχους, προκαλώντας την απομόνωση του στη διεθνή σκακιέρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, ο Ερντογάν μήνες τώρα προσπαθεί να βρει λύσεις στα πιο πάνω προβλήματα. Ανάμεσα σε όσα έχει διαλέξει να πράξει, συμπεριλαμβάνεται και η επιλογή του να διακινεί ψευδείς ειδήσεις, όχι στον τουρκικό, αλλά στον ευρωπαϊκό τύπο.

Επιδιώκει δηλαδή να πείσει στον μέσο ευρωπαίο πολίτη πως το δίκιο είναι με το μέρος της Τουρκίας, παρουσιάζοντας την εικόνα μίας Ελλάδας που ‘’διψά για αίμα’’.

Όπως σίγουρα θυμάστε, προ μηνών, ένας Τούρκος πολίτης, εμφανιζόμενος ως ‘’Σύριος πρόσφυγας’’, μοιραζόταν με τους ‘’New York Times’’ πληροφορίες του περί δήθεν κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά σύνορα, με σαφή υπονοούμενα περί άθλιων συνθηκών.

Χθες λοιπόν οι γείτονες, σε μία προσπάθεια ίσως να αποπροσανατολίσουν το ενδιαφέρον και του μέσου Τούρκου πολίτη από τα ολοφάνερα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα, μετέδωσαν την είδηση πως η Ελλάδα προκάλεσε στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον θάνατο ενός Πακιστανού μετανάστη, την περίπτωση του οποίου την κρύβει η χώρα έως και σήμερα.

Το ανησυχητικό φυσικά δεν είναι πως προέκυψε ένα τέτοιο ‘’fake news’’. Γνωρίζουμε άπαντες καλά τον τρόπο δράσης της Άγκυρας. Αυτό που προβληματίζει είναι πως για μία ακόμα φορά, όπως και στη περίπτωση των ‘’New York Times’’, το δημοσίευμα προέκυψε από ΜΜΕ εκτός Τουρκίας. Αυτή τη φορά πρόκειται για την γερμανική ‘’Spiegel’’.

Αυτό προφανώς και συμβαίνει με ‘’εντολοδόχο’’ την Άγκυρα, η οποία ορθώς κρίνει πως άλλη βαρύτητα έχει να διαδίδεται μία τέτοια ψευδής είδηση από τουρκικό ΜΜΕ, και άλλη από ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προφανώς και διαψεύστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εντούτοις στο Μαξίμου δηλώνουν προετοιμασμένοι για νέο κύκλο φθηνής προπαγάνδας εκ μέρους της Άγκυρας.

Πηγή: stratego.com.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Ποια καταστήματα ανοίγουν από την Δευτέρα
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ: Αλλαγές από τις 11/5 στην κάρτα ανεργίας