Τα θέματα που απασχολούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάστηκαν στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη από τον πρυτανεύοντα του ιδρύματος Σταύρο Τουλουπίδη σε συνάντηση που είχαν.

Αναφορικά με την τροφοδότηση του πανεπιστημίου με αέριο, ο κος Τουλουπίδης είπε:

«Δρομολογήθηκαν μια σειρά από αποφάσεις για να συνδεθεί το φυσικό αέριο με τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου τόσο στο εξωτερικό κομμάτι όσο και το εσωτερικό.

Δηλαδή στη μεν Αλεξανδρούπολη η Ιατρική και η Μοριακή είναι εσωτερικό κομμάτι γιατί πάει ο αγωγός μέχρι το νοσοκομείο, που βρίσκεται δίπλα στο πανεπιστήμιο, αλλά στην Κομοτηνή και την Ξάνθη είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα η απόσταση, είναι υψηλής τάσης ο αγωγός και μετά εσωτερικός.

Ο υπουργός επικοινώνησε μπροστά μας και με την ΔΕΣΦΑ και με την ΑΑΔΕ και με τον γενικό γραμματέα, δρομολογήθηκε, τώρα θα δούμε.

Το πανεπιστήμιο είναι βασικός καταναλωτής σε ενέργεια, για παράδειγμα στην Κομοτηνή έχουμε το κλειστό γυμναστήριο, για το οποίο έχουμε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής ο οποίος πληρώνει ένα μέρος των εξόδων.

Όμως δεν παύει να είναι ένα ενεργοβόρο κτίριο. Όλα τα πανεπιστήμια γενικά είναι ενεργοβόρα», κατέληξε ο κος Τουλουπίδης.

πηγη energypress.gr

Προηγούμενο άρθροΜε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ορεστιάδας ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες του Έβρου
Επόμενο άρθροΕπίσημο δείπνο στους Περιφερειάρχες παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος