Αρχειοθετείται η δικογραφία που σχηματίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με καταγγελίες ότι τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν δημοσιογραφικά το θέμα του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Δεληδήμος που χειρίστηκε την υπόθεση έκρινε πως οποιαδήποτε παρέμβαση στο όλο θέμα θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος περί ελεύθερη προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ. αλλά και παραβίαση των σχετικών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Ο κ. Δεληδήμος, εξέτασε μάρτυρες και αξιολόγησε το υλικό της δικογραφίας πριν καταλήξει στην απόφασή του.

Έτσι, η δικογραφία διαβιβάζεται στο Εφετείο, όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών θα αποφανθεί αν θα συναινέσει στη γνώμη του συναδέλφου του, και θα κρίνει αν τελικώς η υπόθεση πρέπει ή όχι να τεθεί στο αρχείο.

Σημειώνεται, ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος. Ακόμα, ερευνήθηκε αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της απόπειρας επηρεασμού των ψηφοφόρων και της απόπειρας νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Προηγούμενο άρθροΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΔΥΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Επόμενο άρθροΔείτε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας (Μάκρης)