Με μια ομιλία ανοιχτή (για πρώτη φορά) στα μέσα ενημέρωσης ο Βαγγέλης Λαμπάκης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης πόλη και πολίτες σε γνωστό εστιατόριο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος για άλλη θέση καθώς η Αλεξανδρούπολη είναι ο έρωτας του όπως είπε. «Μου πρότειναν να είμαι αλλού και αρνήθηκα» ανέφερε.

Άσκησε σκληρότατη κριτική σε μέσα ενημέρωσης που όπως είπε διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, παραπληροφορούν και εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα. Ο κ. Λαμπάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην αρχή και στο τέλος, στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι είναι 1-2 αυτοί που δεν βρίσκουν ποτέ τίποτα καλό να πουν.

«Μου φέρνουν συνεργάτες μου διάφορα ή μερικές φορές έρχονται αναστατωμένοι να μου πουν αυτός έγραψε αυτό. Τα πετάω δεξιά μου, στο καλαθάκι» είπε.

Για το Μακεδονικό ο κ. Λαμπάκης είπε ότι «κανείς Έλληνας αριστερός η δεξιός δεν ήθελε αυτή τη λύση αλλά έπρεπε να δοθεί μια λύση».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο κόμμα του τη ΝΔ, λέγοντας ότι δεν είναι υπάκουος και ότι πρώτα από όλα τον ενδιαφέρει η πόλη μας.

Αναφέρθηκε θετικά στην διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης λέγοντας ότι «με αυτή τη διοίκηση προχωράνε πράγματα».

Ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε αυτά που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα όπως οι επενδύσεις και ο LNG. Είπε ότι ο Δήμος θα είναι ο πρώτος που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας προσελκύοντας επενδύσεις ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά και στα ενεργειακά όπως η γεωθερμία.

Εκτενείς αναφορές έκανε σε έργα που έγιναν, σε σχολεία που ξεκινούν να χτίζονται, στο σφαγείο Φερών, στο Δημοτικό Ωδείο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, έργα που ολοκλήρωσε η σημερινή Δημοτική Αρχή, «στολίδια για την πόλη».

Σχετικά με τις πεζοδρομήσει ο Δήμαρχος ανέβασε τον τόνο της φωνής του λέγοντας ότι αυτές θα προχωρήσουν όσο κι αν αντιδρούν κάποιοι επειδή θίγονται προσωπικά τους συμφέροντα. «Όλο το κέντρο όπως έχει ανακοινωθεί και σχεδιαστεί θα πεζοδρομηθεί, είμαι τρελός εγώ, θα το κάνω. Το ιστορικό κέντρο θα έχει ηρεμία» είπε.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Λαμπάκης και στον υπουργό εσωτερικών λέγοντας ότι ο Σκουρλέτης είναι πολιτικός αλήτης. «Από τις 100 προτάσεις που κάναμε δεν έβαλε ούτε μια» είπε αναφερόμενος στις αλλαγές που έρχονται με το νέο νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σχετικά με θέματα καθημερινότητας ανέφερε ότι ο Δήμος είναι τεράστιος σε έκταση και πρώτος σε πληθυσμό στην Περιφέρεια. Για την καθαριότητα είπε ότι έχει μόνο 8 άτομα προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα. Έκανε ακόμη λόγο για μεγάλη επιτυχία του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Κλείνοντας ο Βαγγέλης Λαμπάκης ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες του.

Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά από το alexpoli.gr. Δείτε το video και φωτογραφικό υλικό παρακάτω:

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκαν οι ΑΝ.ΕΛ. Ροδόπης: «Διαψεύδουμε την ανακοίνωση για ισχυρή στήριξη στον Καμμένο»
Επόμενο άρθροΜπίκος Παναγιώτης: “Δυστυχώς ο προγραμματισμός για την Γιορτή Κρασιού έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της ΕΠΟΦΕ”