O τομεάρχης ανθρώπινων δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Πεταλωτής αναφέρει: 

Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΕΙ

Εδώ και δύο χρόνια περίπου «λειτουργεί» η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη, η οποία διαφημίστηκε προεκλογικά ως περίπου πανάκεια για την τόνωση μιας περιοχής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Είναι μάλιστα Πρόεδρός της η δυναμική γνώστις της περιοχής Ντόρα Μπακογιάννη και μέλη της κάποια από τα αξιόλογα μέλη του Κοινοβουλίου (από το ΚΙΝΑΛ Παπανδρέου και Λοβέρδος ).

Εξ αρχής εξέφρασα την άποψη ότι οι λογικές της ανάπτυξης άνωθεν είναι προσχηματικές, αδρανοποιούν και απαξιώνουν ακόμη περισσότερο τις τοπικές δυναμικές και πολλές φορές οδηγούν σε χρηματικές ροές για ανάπτυξη αλλοτρίων σκοπών .

Δεν γνωρίζω τι διαμοίβεται στις όποιες συνεδριάσεις – εξάλλου η τοπική συμμετοχή και ενημέρωση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη – εάν όμως κατά τη γνώμη μου η Επιτροπή σέβεται τα μέλη της και κυρίως την ιστορία της Θράκης , οφείλει να αυτοδιαλυθεί.

Εκτός εάν γίνεται έργο επτασφράγιστα μυστικό.

Παρεμπιπτόντως, μόνον στη Ροδόπη αποφασίστηκε για φέτος η αναστολή λειτουργίας 15 εκπαιδευτικών μονάδων (13 δημοτικών τα περισσότερα μειονοτικά , ενός Γυμνασίου και ενός Λυκείου) ελλείψει προφανώς μαθητών.

Σήμερα δε, ανακοινώθηκε η παύση λειτουργίας τριών αιθουσών κινηματογράφου στην Κομοτηνή – φοιτητούπολη (δεν είναι πολυτέλεια ο κινηματογράφος).

Ενδεικτικά και μόνον.

Προηγούμενο άρθροΑνεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: 1 φοιτητής εισήχθη στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου – Καταγγέλουμε την αλαζονική και κυνική συμπεριφορά της κ. Κεραμέως
Επόμενο άρθροΠεριφερειακή Σύνθεση: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Χρήστου Μέτιου»